VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 Frågor – Del 109 Timothy Brown (Striker)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Från Kanada kommer det en hel del riktigt bra hårdrocksband. I del 109 kommer svaren från ett av dessa band. Den som har svarat är Timothy Brown, gitarrist i Striker.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Annons:

Jag tror det var ett Limp Bizkit album eller liknande! Napster var något som började ta fart när jag började intressera mig för musik så jag byggde aldrig upp en rejäl skivsamling som mina äldre vänner och släktingar gjort. Nu är en CD-skiva mest en souvenir från en konsert. Jag köper vanligtvis bara en CD eller vinyl från ett band jag verkligen tyckt om live men jag lyssnar aldrig på skivorna utan använder Spotify eftersom det är mycket smidigare. Som tur är så är min bil rätt gammal så där har jag en CD-spelare så skivorna hamnar i bilen.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

I princip vilken klassisk hårdrockslåt som helst! Fast jag är säker på att om det hade varit jag själv som skrivit dem hade de inte alls varit lika tilltalande för mig. Det roliga med musik är att om du tycker om något och du inspireras av det kan du skriva din egen version av det precis hur du vill.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Jag lyssnade förmodligen på Painkiller 10000 gånger enbart under mina år i high school så kör på den.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Ett av mina favoritminnen från en konsert är när jag såg det “återförenad” Megadeth när de släppt “The System has Failed”. De spelade på en arena som heter Red’s här i Edmonton, som även består av en bowlinghall, en arkadspelshall, en restaurang m.m.. Det är ett stort område och jag tror de sålt tillräckligt med biljetter för att fylla hela stället men alla klämdes in i själva området vid scenen. Det var utan tvekan överbokat för enda sättet att ta sig fram var att crowdsurfa för alla stod axel mot axel från scenen ända bak till baren och utgången. Folk var helt galna och hoppade från balkonger och bord. Det var en av de mest intensiva shower jag någonsin varit på.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Vi har spelat på en hel del vegan antifascistsyltor runt om i Europa. Vi var rätt hardcore en gång i tidernas begynnelse.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Det är alldeles för många för att lista här. Det finns mängder med band som sopats under mattan utan att få chansen. Jag har dock spelat Myrone en hel del senaste tiden. Drift Stage Vol 1 är ett fantastiskt shred album!

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Vi i bandet är rätt öppna till all sorts musik. Allt har sin plats och du kan alltid lära dig något av det. Folk kastar mycket skit på Nickelback men de har en fantastisk produktion på sina skivor. Den nya Bring Me the Horizon, som ett exempel, har mängder med bra popinslag men hårdrockare vänder den ryggen. Jag säger inte att vi älskar allt med de banden och deras skivor men en av de bra sakerna med dagens musik klimat är att du inte behöver lyssna på hela skivor längre. Du kan plocka ut russinen ur kakorna och göra egna spellistor och ignorera resten.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Sedan vårt senaste album “Play to Win” släpptes har vi sett en markant ökning av vår publik i USA. Det är ett fantastiskt land även om det pågår en hel del skit där för jämnan. Det finns en anledning till att det är världens största marknad för musik och det är att folk verkligen har passion för det som de tycker om. Där finns många coola människor så givetvis är också musik/metal-scenen stor där.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En gång stängde en förnärmad headliner av vårt PA helt utan förvarning ha ha. Vi hade alla vår egen monitor/in-ear mix så vi märkte det inte ens. En bra anledning till att ha din egen in-ear mix! Det ultimata skyddet mot idioter.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Båda är roliga på olika sätt men jag säger en stor festival. Du kan helt enkelt göra så mycket mer på en stor scen, scenbygge, ljus, springa runt och så vidare. Det handlar ju om att erbjuda underhållning och engagerade uppträdanden. Det är svårt att göra när du måste ducka för gitarrhalsar och är inklämd mellan cymbalställningarna.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT