VECKANS TOPPNYHETER
Magnus Wintervild Axenstar

10 Frågor – Del 100: Magnus Winterwild (Axenstar)

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

I del 100 är det Magnus Winterwild, sångare och basist i Västeråsbandet Axenstar, som har haft vänligheten att svara på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Oj det var ju ett tag sen så mitt minne kanske sviker mig men det kan kanske ha varit Alphavilles Forever Young haha

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Smoke on the water, bara för det första riffet egentligen, fatta hur många kids som lirat det genom alla år och hur många det har inspirerat.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Väldigt svår fråga men en som alltid finns med i topp 5 för mig är Operation: Mindcrime med Queensrÿche, oerhört bra från början till slut.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Testament på Sigurdsgatan i Västerås.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

I ett rött plyschbeklätt rum i Slovenien, lite coolt men också lite konstigt…

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Underskattade vet jag inte om de är men ett band som jag väldigt gärna hade hört mer av är ju Lost Horizon, debutalbumet “Awakening the world” var och är en riktig kanonplatta.
Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Purgatory Afterglow med Edge of Sanity kanske, en kille som lirar powermetal ska väl inte lyssna på sånt antar jag… haha

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Skulle nog säga Tyskland på den.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Två killar som började slåss under första låten när vi lirade på nån lite pub i England, tror det var nåt svartsjukedrama som låg bakom men det var ett väldigt oväntat inslag iallafall.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Tycker att båda har sin tjusning, man strävar väl alltid efter att få spela på en så stor scen som möjligt för att nå ut till så många som möjligt men publikkontakten är ju väldigt mycket bättre på en liten klubb.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER