Glöm inte att rösta på Rocknytt Topp 20 - Avslutas Lördagen den 24/4 kl 18.00
Rösta på Rocknytt Topp 20 här »
VECKANS TOPPNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 95: Ken Mary (Fifth Angel)

5 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Efter en alldeles för lång paus är nu 10 frågor tillbaka för att stanna. Först ut i omstarten blir trummisen Ken Mary, nu i Fifth Angel men som tidigare spelat med bl.a. Alice Cooper och House Of Lords, som svarade på våra frågor.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Kiss Alive II när jag var ett litet barn. Jag köpte den begagnad i en skivaffär när det fortfarande fanns sådana. lol

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

“Dust in the Wind” med Kansas. Den påminner oss på sätt och vis om att allting i vår värld, både gott och ont, är temporärt. När jag växte upp talade den låten verkligen till mig.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Jag tänker verkligen inte i sådana termer då musik för mig är konst. Vilken är den bästa målingen i världen? Jag tycker det beror på vad du är på för humör och vad du känner just där och då. Det är likadant med musik. Det finns så mycket fantastisk och underbar musik så det är omöjligt för mig att säga att just denna skiva är den bästa som har spelats in. Jag har så många favoriter och de skiftar från dag till dag.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Jag måste nog nämna två. Queen och The Who. Båda dessa konserter såg jag när jag var riktigt ung. The Who spelade utan Keith Moon men var ändå fantastiska. Jag tycker att båda dessa konserter sticker ut som fantastiska bland mina minnen. Dock är det inte alls säkert att jag om jag sett de konserterna idag hade påverkats på samma sett som jag gjorde då i min ungdom.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

På en färja i Seattle. Cymbalställningarna ramlade omkull med jämna mellanrum. Det är svårt att spela när ditt trumset rör sig lol.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Återigen en väldigt svår råga att svara på då det finns enormt många talangfulla musiker som aldrig får det erkännande och uppmärksamhet som de förtjänar. Jag passar på denna! Det skulle vara mycket lättare att nämna flera som är överskattade men då skulle jag så klart få lite problem på halsen, lol.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Jag gissar att folk inte tror att jag är ett Kissfan. De är faktiskt ansvariga för att jag började spela rock en gång i tiden. Jag studerade jazz och fusion med min trumlärare när en av mina äldre vänner tog med mig på en Kisskonsert. Det blev ett livsavgörande ögonblick för mig när det gäller vilken typ av musik jag ville spela.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Jag kan inte nämna ett specifikt land utan jag svarar att europeiska fans känns mest lojala och minst påverkade av vad massmedia anser att man ska lyssna på. De tycker om det de tycker om och vägrar ändra uppfattning. Jag respekterar och tycker om det tänket.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Tidigt i min karriär brukade jag kasta ut trumpinnar till publiken under tiden som jag spelade. En gång så kastade personen som fångade den tillbaka den till mig och jag lyckades fånga den. Den händer säkert bara en gång på tusen att det lyckas men jag missade inte ett slag. Det var så ovanligt och oväntat så det kommer jag nog aldrig att glömma.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Båda har sin fördelar. Klubbar kan vara kul då energin blir hög hos alla och man har en bra kontakt med publiken. Jag tycker dock mycket om att spela på stora festivaler och konserter. Av någon anledning tycker jag om pressen man får då även om publikkontakten är mycket svårare då man har svårt att få ögonkontakt med specifika personer i publikhavet. Det finns mycket jag tycker om med båda men jag väljer större arenor och festivaler framför klubbar.

5 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter