VECKANS TOPPNYHETER
Inga inlägg hittades.
MEST DELAT I VECKAN
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 91: Miqu December (Plastic Tears)

60 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

I del 91 som vi har kommit fram till nu är det Miqu December, sångare i finska bandet Plastic Tears, som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Den första skiva jag köpte var en 7″ singel med The Exploited, “Dead Cities”. Wattie, sångaren, uttalade cities some sites, och jag kommer ihåg att det ledde till att jag argumenterade med min engelskalärare om hur ordet skulle uttalas. Det första albumet jag köpte var Blondie – Autoamerican.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

David Bowie – Rock’n’roll Suicide. Cool text, fantastisk låt och med en atmosfär som ger mig gåshud.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Väldigt svårt val men jag väljer Alice Cooper’s Killer. Det är så många bra låtar på den plattan och både bandet och Alice är i toppform där. Till och med omslaget är briljant i all sin enkelhet.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Demolition 23, Michael Monroes kortlivade band i Tavastia. Av nyare spelningar, Biters. De spelade också i Tavastia i Helsinki. En av de roligaste spelningarna jag har sett. De hade till och med en dryckestävling på scenen.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Jag kan inte komma på att vi har spelat på något riktigt konstigt ställe. En gång när vi spelade i Vaasa kom alla medlemmarna i det kända lokala bandet Klamydia och tittade utklädda till kvinnor. De var i normala fall inte direkt feminina killar. Det var märkligt och roligt.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

The Dogs D’Amour, Lords of the New Church och Hanoi Rocks borde samtliga ha fått mycket större succé än att bara bli kulthjältar.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Jag vet inte riktigt vad folk förväntar sig att jag lyssnar på eftersom vi mixar så många olika stilar i vårt bands musik. Jag har inga hemliga begär att lyssna på rap eller liknande. She’s So Unusual med Cyndi Lauper kan kanske vara en skiva folk inte tror att jag lyssnar på. Det är en fantastisk rock/new waveskiva.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Jag måste säga Finland då vi ännu inte har spelat i något annat land. Jag har dock varit och sett spelningar i andra länder och publiken verkar ha sina egna sätt att agera under konserter i olika läner.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Det har hänt rätt många konstiga saker under våra spelningar. Det här är egentligen inte så konstigt men i början av vår karriär hade Plastic Tears en spelning på Tavastia. Vi blev tillfrågade om vi kunde låna ut vår utrustning till ett band som skulle vilja spela några låtar. Vi var inte jätteförtjusta i att göra det tills vi fick höra att bandet i fråga var The Cult. Vi lånade gladeligen ut grejerna och ni kan ju gissa hur publiken reagerade när The Cult helt plötsligt helt oannonserade dök upp på scenen.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på
en liten klubb?

Små klubbar är klart bäst. Det finns inget bättre än när både band och publik ger järnet tillsammans.

60 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter