VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 89: Rogga Johansson (Paganizer, Ribspreader)

5 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Det har blivit dags för del 89 och det är Sveriges kanske flitigast jobbande musiker när det kommer till den extremare delen av hårdrocken. Rogga Johansson, känd från en hel hög band och projekt, är det som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Det var faktiskt Iron Maiden – Killers och Kiss – Love Gun. Tror det var när jag gick på lekis eller i första klass. Mamma köpte dom åt mig för min veckopeng när hon var och handlade. Jag sa åt henne att köpa hårdrock, mer precist än så var det inte haha.  Kiss plattan var inget jag direkt fastnade för men Maiden är fortfarande ett av mina absoluta favoritband.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Nån Britney hit kanske? Så man sluppit vara en fattiglapp haha. Nämen jag är ju svag för bra men enkla riff, så kanske Drowning av Six Feet Under. Fan vad jag gillar det huvudriffet.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Måste nog vara Somewhere in time med Iron Maiden.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Jag gillar inte folk, har alltid haft svårt för att vara bland folk så jag har inte varit nån flitig besökare av konserter faktiskt. Blir mest att man kollar band om man ändå är ute å lirar själv. Så jag vet inte riktigt, jag har nog ingen upplevelse av nåt fantastiskt gig. Kanske Black Sabbath på Hultsfred, även om gigget inte var så bra så var det ju rätt coolt att man fick vara där å uppleva det. Även om det var tjugo år sen trodde man ju redan då att dom skulle lagt ner för länge sen.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Inget egentligen, jag är rätt van vid rätt risiga ställen haha. Men en gammal kemfabrik i Tyskland kanske, lite klaustrofobisk och udda.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Det måste väl varit Eddie Meduza. Hade livet varit rättvist hade han ju varit större än Carola när han levde. Jag älskar hans musik, vilket geni han var.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Kanske Roffe Wikströms Mississippi. Underbar platta.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Östeuropa är rätt bra tycker jag, men södra Europa likaså.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En gång i Spanien kröp ett fan in med huvudet bastrumman, och sen låg han där resten av konserten. Kan inte varit bra för hörseln. En annan gång, i Kroatien tror jag, hängde sig en snubbe runt mina ben och började slicka på mina kängor. Det var minst sagt udda.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Som sagt är jag inget fan av folk haha, så jag föredrar en mindre klubb. Även om att stå på scenen på en festival med mängder av folk framför ändå är en rätt mäktig känsla, som jag är glad att man varit med om även om jag inte direkt gärna gör det igen haha.
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter