VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 87: Per Soläng (Corroded)

3.96K Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Vi har kommit fram till del 87 av detta och här är det Per Soläng, trummis i svenska Corroded, som har svarat.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Med risk för annat svar tidigare, Judas Priest – Screaming for Vengeance. Jag blev fullständigt besatt av The Hellion och Electric Eye efter att en polare spelat upp dom. Det var så jävla maffigt, brutalt…..och vackert!!!

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Jadu, vilken ska jag välja…Stairway to Heaven kanske eller Smoke on the Water?? Det stimkontot hade jag i alla fall gärna tagit över..?

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Det finns ju några, i mitt tycke, som inte har ett svagt spår som t.ex. D:A:D – No fuel left for the pilgrims. Annars är det ju såklart de 4 plattor (hitills) CORRODED släppt men där är ju inte det bästa släppt än heller så….?

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Svårt, Black Sabbath ’99 var ju tufft såklart, originaluppsättningen och allt. Jag har sett så mycket så jag har svårt att välja. In Flames är alltid en fröjd att se.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

En hojklubb i Södra Hammarbyhamnen tiiiidigt 90-tal. Jag har nog aldrig packat ihop trummorna så fort någonsin!! Det var trevligt men konstigt, tror vi började giga 03:00.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Jag vet faktiskt inte. CORRODED? Vi borde ju vid dags dato inneha världsdominans tycker jag!! Nä, det finns så jävla många bra band som gör sig förtjänta av mer uppmärksamhet, omöjligt att svara på.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

En liveplatta med Simple Minds kanske??

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Tyskland, vad vi hittills fått erfara. Festivalmässigt så är ju SRF-17 sjukt svårslaget!!!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Det händer alltid något oförutsägbart, grejer som lägger av, rasar osv. I Mora i julas var det 2 pers längst fram som skulle börja slåss. Det var ju bara att stanna upp och skälla ut dem, så jävla fånigt med såna tupperier…trams!!

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Bägge sorters gig har sin charm. Det är maffigt med 16000 på SRF och mysigt med 2-300 pers på en svettig klubb i Tyskland. Det blir hursomhelst åka av!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter