VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 73: Erik Grönwall (H.E.A.T)

21 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Intervjuserien 10 frågor är äntligen tillbaka efter en liten tids vila. I del 73 är det Erik Grönwall, sångare i Sweden Rock aktuella H.E.A.T, som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Ärligt talat har jag svårt att minnas det. Det kan vara AC/DC – Highway to hell men det kan lika gärna vara någon 90-talssingel från Cheiron.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Rent ekonomiskt: The Hill sisters – Happy Birthday (låten drar in ungefär 2 miljoner dollar om året i royalties). Rent själsligt: Queen – Bohemian Rhapsody.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

AC/DC – Let There Be Rock

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Green Day var jäkligt bra under American Idiot-turnén. Men det bästa jag har sett hittills (tyvärr inte live) är inspelning från Knebworth med Robbie Williams. Jag har svårt att uppskatta konserter men borde absolut gå på fler. Nästa konsert blir garanterat Rammstein.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

En MC-svartklubb i Stockholm med mitt punkband när vi var cirka 16 år. Vi stannade och festade efter spelningen och insåg nog inte riktigt hur nära döden vi var.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Mycket bra fråga. Jag skulle vilja svara att John Fogerty i alla fall är enormt underskattad som sångare. Han borde absolut nämnas som en av tidernas bästa rocksångare.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Chris Stapleton – Traveller. Jag är svag för Nashville/ Countrymusik.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Spanien. UK är väldigt bra också.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Hm. Det händer ganska ofta något oväntat och det är därför det är roligt att spela live. En gång råkade jag fråga en Skotte om han var från England varpå han ville slåss, en annan gång fick vår ljustekniker en dagsedel under konserten, jag har haft trosor och BH på mig under någon spelning när det flög upp på scenen etc.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag uppskattar svettiga punkgig där man kan känna publikens andedräkt därför att jag vill ha den kontakten med lyssnaren. Vi finns till för publiken och för att se till att de får en bra upplevelse och jag tycker att det är roligast när det känns som att jag nästan når ut till varje individ under spelningarna.
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter