VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 66: Fredrik Mannberg (Nocturnal Rites)

16 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 66 är vi tillbaka i Sverige där vi kommer att hålla oss i några delar framöver. Fredrik Mannberg, gitarrist i Umeåbandet Nocturnal Rites, är den som står för svaren den här gången.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Jag kommer faktiskt inte ihåg. Jag har aldrig brytt mig om det och sen så var det väldigt längesen också.
Det kan ha varit något med W.A.S.P. eller Twisted Sister skulle jag tippa på.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
Hotel California med Eagles är i mitt tycke världens bästa låt. Jag älskar svänget, gitarr och melodispråket. Skulle jag tvingas lyssna på en låt resten av livet så är det den.
Eagles är inget band jag lyssnar på men just den låter är helt magisk. Lyssnar ni på Against the world med oss så kan man ana en viss inspiration.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Någonting med Kreator. Pleasure to kill eller Extreme aggression. Jag har en tendens att ha olika Kreator skivor som favorit beroende på dagsformen:D Det är ju mitt favoritband sen jag var en finnig tonåring.

Vilken är den bästa konsert du har sett?
Svårt att svara på. Älskar att gå på konsert/festival och kolla på band. Alla bra konserter har sin charm tycker jag så jag kan tyvärr inte namnge något.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
En liten klubb i Tyskland. Typ mc klubb med liten scen men en gigantisk pelare mitt framför där frontmannen ska stå. Knarkodling på vinden hade de också. När vi var i japan en gång så spelade vi på något ställe högt uppe i en skyskrapa.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Stryper. Jag är absolut inte kristen på något sätt och är emot religion mm men bra musik är bra musik. Har alltid undrat hur stora dom hade blivit om dom valt att inte gå med kristet budskap. Fantastiska musiker allihop. Grymma körer, grymma riff, grymma solon, grymma låtar och grym logga 😀 Men det är plattorna från 80 talet jag gillar, inte det nya.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om?
Jag lyssnar på allt inom metal. Från de smörigaste 80-tals banden till det mest extrema. Det är väldigt sällan jag lyssnar på någon annan musikstil än inom facket metal faktiskt. Det skulle väl vara Hotel California låten då som inte tillhör hårdrock. Men generellt så vet dom flesta vad man lyssnar på tror jag.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Japaner är speciella och hängivna men mest ös är det nog i Sydeuropa skulle jag vilja påstå. I alla fall för våran del.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Kan inte komma på något direkt märkligt. Men en rolig grej som jag fick gåshud över hela kroppen av under en spelning var när vi spelade på House Of Metal för flera år sen. Vi hade byggt en metallbur som hissades upp bakom scenen och i den stod Kristoffer från Naglfar och sjöng med i Cuts like a knife med grönt underljus. Det såg riktigt brutalt ut.  Han sjunger på den låten i skivversionen också.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Jag älskar festivaler men en liten svettig klubb är nog roligast. Man får en helt annan kontakt med publiken när dom står en meter ifrån dig och skriker med i låtarna.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter