VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 64: Paul Logue (Eden’s Curse)

3 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 64 är det Paul Logue, basist i det skotska bandet Eden’s Curse, som står för svaren på mina frågor.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Winger – In the Heart of the Young

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Om man tänker ekonomiskt så blir svaret The Final Countdown. Om jag däremot tänker artistiskt så finns det helt enkelt alldeles för många otroligt bra låtar att välja mellan för att kunna välja endast en. Samtliga har sin egen charm.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Oj! Det är svårt att välja ut en skiva. För mig personligen är det en av dessa tre: Dream Theater – Images and Words, Queensrÿche – Operation: Mindcrime och Winger – Pull.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

För uppträdande så antingen Mr Big på Lean into It turnén eller Thunder som alltid är klockrena i sitt framförande av låtarna. För ren energi så älskar jag att se Tobias Sammet med Edguy och för det visuella så väljer jag Iron Maiden under Book of Souls turnén då den är svår att toppa.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Högsäkerhetsfängelset i min hemstad Glasgow. Jag uppträdde inför 300 våldtäktsmän och mördare med ett Van Halen tributeband. Snacka om att vi var nervösa.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Winger / Kip Winger

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Shania Twain – Come on Over

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Det är en väldigt svår fråga att svara på men våra mest hängivna fanns finns i Storbritannien, Holland och Japan.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En gånga trasslade mitt halsband in sig i gitarraxelbandet för mig. Jag spelar ofta dubbelvikt, ungefär som Michael Schenker, brukar folk säga till mig och det fastnade helt. Jag var tvungen att gå som en anka av scenen för att få hjälp av scenpersonalen att komma loss 🙂

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Förmodligen en klubb speciellt om publiken är där för att se just dig/er men en stor festivalscen är även det väldigt roligt och att försöka vinna över en publik som aldrig hört talas om dig/er tidigare är en fantastisk utmaning.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter