VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 63: Christian Liljegren (Narnia)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Vi har kommit fram till del 63 i den här serien. Den som har levererat svaren den här gången är Christian Liljegren, sångare i svenska bandet Narnia.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

The Sweet – Fanny Adams. 15 kr begagnad när jag satte upp en lapp på Konsum och Ica i Habo Kköpes! Sweet skivor”. Fortfarande är detta album ett av världens bästa album. Bra start!

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Queen – The Show Must Go On

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Lika svår som alltid då jag har tusentals skivor men om jag skall välja en som jag aldrig tröttnar på är det en Sweet platta då de har så många element jag gillar i musiken.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Oerhört svår fråga då jag varit på massor av konserter men två konserter sticker ut för mig som jag var totalt golvad av. Def Leppard Hysteria Tour tror det var 5 mars 1988 på Scandinavium Göteborg och Kayak – Nostradamus tour på en Amfiteater i Holland 2005.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

På ett yrkesgymnasium i Gaza City, Israel

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Kayak från Holland.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Gino Vanelli – Canto

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Brasilien

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Att när vi i Narnia spelade i Mexico City hade en stor Guldstatyett mitt på scenen av ett lejon som påminde om Aslan i Narnia böckerna.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Båda är mäktiga men får jag välja så är det intensiteten och närheten på en packad klubb, där alla kan dina låtar och även solopartier och de är med varenda sekund. Detta hände på vår Sydamerika sväng i våras. Obeskrivligt och mäktigt.

RELATERADE ARTIKLAR
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER