VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 56: David Reece

3.94K Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 56 är det sångaren David Reece som har svarat på frågorna. Han är mest känd för sin tid i Accept men han har även släppt ett antal plattor både under eget namn och med andra band. Just nu är han aktuell som sångare på plattan Back with a Vengeance med Sainted Sinners som släpptes den 16/2. Han är även aktuell med Sverigespelningar i vår där han kommer att framföra hela Eat the Heat-plattan.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag kommer ihåg att det var Deep Purple – Machine Head och jag har spelat den om och om igen genom åren. Nyligen hade jag förmånen att få spela tillsammans med Ian Paice i Bulgarien och det gjorde mig väldigt glad.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Det här är svårt. Jag har så många influenser från olika musikstilar. Jag måste få säga att jag har skrivit en hel del låtar själv som jag är riktigt nöjd med.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Wow. Eftersom jag är ett stort fan måste jag säga att Led Zeppelin – IV är där uppe i toppen men man får heller inte glömma Queen – A Night At the Opera.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Min första konsert var Pete Frampton tillsammans med J. Geils och Ruby Starr 1975. Bara att få vara där och uppleva den atmosfären innebar att jag gör det jag gör idag.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Hmmm? Jag har spelat på många konstiga ställen. Speciellt i början av min karriär spelade vi i många små städer där arenorna inte var direkt öppensinniga för rock och vi blev inte direkt vänligt mottagna LOL.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Det finns alldeles för många för att kunna nämna någon egentligen. När det gäller sångare tycker jag t.ex. att Paul Rogers och Beth Hart borde bli mer uppmärksammade. Det finns alldeles för många program som America’s Got Talent mfl. nuförtiden. Dagen efter finalen kommer ingen ihåg vem det var som vann. Jag känner att de verkligen har skadat musikindustrin.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

George Jones Greatest Hits

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Jag måste säga hela Europa! När européer tror på dig förblir de dig trogna.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En gång under en spelning med Accept i Atlanta blev jag överfallen av skinheads mitt under spelningen och säkerhetspersonalen stod bara och tittade på när jag fick stryk.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag tycker om mindre arenor eftersom man kan kontrollera ljudet bättre. Man kan även interagera mer på ett personligt plan med publiken. Stora festivaler kan vara kaotiska men när stora publikskaror sjunger med i låtarna är får man en helt underbar känsla i kroppen.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter