VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 52: Ronny Munroe (Secret Society)

16 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Nästa band ut är superhemliga The Secret Society, där en hemlig gitarrist samt gästsångaren Ronny Munroe (Tran-Siberian Orchestra, Metal Church) svarat på frågorna. Övriga gästsångare på den kommande debutplattan är Rick Altzi (Masterplan, Herman Frank), Troy Norr (Them) Paul Sabu (Alice Cooper, David Bowie, Madonna) Joe Basketts (SHY,Tony Mills).

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Mr X: Kiss – Dressed To Kill. Det är även mitt favoritalbum med Kiss
Ronny: Iron Maiden – Iron Maiden and Maiden Japan

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Mr X: Oj…Svårt att bara nämna en men A Day In The Life – The Beatles.
Ronny: The Rime of the Ancient Mariner (Iron Maiden).

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Mr X: Kiss – Dressed To Kill, Interpol – Turn On The Bright Lights, Placebo – Without You I’m Nothing. Det finns ju massvis med bra skivor som man har som favoriter, jag skulle kunna nämna en mängd bra med Kiss, Deep Purple,Led Zeppelin etc.
Ronny: Rush: 2112.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Mr X: Kiss Göteborg 1999
Ronny: Iron Maidens Somewhere In Time-turnén.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Mr X: Jag spelade i en kyrka 1983 och det var mitt första gig. Spelade Quiet Riot, Kiss och Deep Purplelåtar. Jag haft äran att få jobba med min vän Frankie Banali… Där slöts en cirkel kan man säga.
Ronny: Jag spelade en gång på en liten klubb i Tyskland som var som en grotta. Det var fullt med en massa makabra grejer på väggarna. Det var mörkt, dystert och ondskefullt på nåt sätt. Perfekt för en metal show, eller hur?

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Mr X: Interpol måste jag säga. De har släppt fem stycken väldigt bra album. De fförtjänar all framgång.
Ronny: När det gäller artister så skulle jag svara John Arch som var med under Fates Warnings tidiga dagar. Han har en grym röst, men har enligt min mening aldrig fått den cred han förtjänar. När det gäller band så tycker jag att Primal Fear borde vara större än de är. Fantastiskt band och en fantastisk sångare.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Mr X: Alla album med Interpol. Radiohead – Kid A.
Ronny: David Bowies Ziggy Stardust.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Mr X: Spanien har hängivna fans.
Ronny: Det där är en svår fråga att svara på, för det finns ju fantastisk publik över hela världen. Men en sak kan jag säga, att när grunge tog över USA så var metal fortfarande stort i Europa och ytterligare några länder. Jag har spelat inför briljant publik i Schweiz, Sverige och Tyskland, Österrike, Spanien och i princip överallt, och på alla ställena har publiken alltid varit fantastisk!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Mr X: Ramlat av scenen. Ström som bryts.
Ronny: Jag gjorde en solokonsert på en klubb för några år sedan och toaletten låg precis bakom scenen. Helt plötsligt kommer det två snubbar upp på scen, går förbi basisten och ner för trapporna till toan. Det var enda sättet att komma dit. Så du kan ju föreställa dig hur det var att försöka uppträda när folk konstant gick upp på scenen. Galet!

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Mr X: Båda. Men ju större desto bättre.
Ronny: Jag älskar båda. En klubb ger ju dig mer intimitet med fansen, medan en festival ger dig en stor scen och många fler att uppträda inför. Skål!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter