VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 51 – Klas Bohlin (Beseech)

2 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver. Näste man till rakning (fast jag tror att han är rädd om sitt yviga skägg) är Klas Bohlin, sångare i det gotiska rockbandet Beseech.


Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Förmodligen Bark at the Moon med Ozzy. Räknas veckopeng av mamma och pappa? Började skaffa (eller tjata till mig) musik redan som sjuåring.
Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
A Day In the Life med The Beatles. Den har allt!
Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Näst intill omöjligt att svara på, men här kommer ett par löjligt bra skivtips i alla fall; KISS: Rock And Roll Over, The Flamin’ Groovies: Teenage Head. Black Sabbath: Sabotage. MC5: High Times!
Vilken är den bästa konsert du har sett?
Kiss på Stockholms Stadion -97. Det var min första konsert med Kiss, vilket förmodligen var mer nervöst än något annat gig med Beseech.
Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Jag spelade orgel på en konstutställning en gång. Hade en sån där elorgel från 70-talet med förprogrammerade bossanovatakter som jag kopplade in i en gitarrstärkare. Som inledning på utställningen så skulle Tomas Wahlström, konstnär och författare, läsa ur en av sina böcker… och vips så fick den lilla rackaren (alltså orgeln) eget liv och började tjuta och spela oönskade takter i lite för högt tempo… varm blev den också, till den grad att jag oroade mig för att den skulle fatta eld. Till slut fick jag i alla fall ordning på grejerna och då kände jag mig lite som en Klaus Wunderlich i ett härligt mingel.
Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Townes Van Zandt. Förmodligen den största talangen som har skrivit musik på denna planet.
Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Pet Sounds med Beach Boys är helt underbar. Eller möjligtvis Dawn of Possession med Immolation (en av de bästa death metalrösterna)… kan inte bestämma mig.
I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
För Beseech’s del, så har vi i alla fall flest fans i Mexico och andra länder runt om i Sydamerika. Tyvärr har vi aldrig varit där, så nu sitter de där i sin mexhattar och vräker i sig tacos i väntan på Beseech. Förhoppnings är de fortfarande taggade och till bristningsgränsen laddade för lite kaos, om vi får möjlighet att åka dit. De mest ”laddade” fansen finns alltså i Mexico!
Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Det kändes både märkligt men också väldigt kul när John Silver (vår producents son) som jag har sett med napp och bajsblöja, plötsligt är 18 år och spelar trummor på två låtar med Beseech på Sticky Fingers i Göteborg 5/1 2018.
Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Festival!!! Det är lite av musikälskarens Quattro Stagioni. Då kan man förena fyra spännande upplevelser; Se band + spela själv + njuta av mat & dryck (på en gräsmatta) + om det är en stor festival, så är även chanserna goda att man kommer hem med en påse skivor.
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter