VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Metalite

10 frågor – Del 30: Edwin Premberg (Metalite)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Det har redan blivit dags för del 30 och i den håller vi oss kvar i Sverige. Det är gitarristen Edwin Premberg från bandet Metalite som har levererat svar på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Den första musiken som man började lyssna på som grabb dealades ju runt med kassettband, men den första skivan som inhandlades var en CD med, hör och häpna… Roxette!
Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
Jag måste säga Hunting High And Low med Stratovarius. En riktigt powermetal-dänga som har allt!
Vilken är den bästa skiva som har släppts?
I modern tid skulle jag säga Meliora med Ghost. Den har verkligen växt i mina ögon (Öron!) och jag kan lyssna på låtarna från skivan dagligen. Även de låtarna som kommer från Popestar EPn.
Vilken är den bästa konsert du har sett?
Har sett en del olika powermetalband på massa olika ställen men ett gig som sticker ut måste vara när Amaranthe gjorde sin avslutningskonsert på Göta Källare i Stockholm. Hög energi hela gigget igenom och det måste ha varit det perfekta partyt som även inkluderade grym för och efterfest på plats!
Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Det måste jag säga var på en skärgårdsbåt för lääääänge sedan på en scen som var 2×1 meter tillsammans med en sångerska samt utrustning. Det blev jäkligt tighta rock-poses där HAHA!
Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Jag måste fan säga Yngwie Malmsteen! Växte upp med hans plattor och har alltid undrat hur han får till sina låtar, melodier m.m. Gigantiska gitarrsolon i all sin prakt men jag menar då det andra så som texter och musik! Grymma låtar som sätter sig. Han får ta alldeles för mycket skit.
Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Måste outta mig själv lite där och säga Solid Base – The Take Off! 😀
I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Vi har inte varit ute och lirat med Metalite än så jag har egentligen inget att jämför med men ett naturligt val för mig om jag fick välja vart jag helst skulle vilja gigga, där de mest hängivna och galna fansen finns måste vara JAPAN!
Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Det måste vara när vi lirade för länge sedan på en privat fest och i slutskedet på kvällen ramlade en av gästerna in i en av högtalarna som stod vid scenkanten, som i sin tur ramlade på mixerbord och cases bakom, som i sin tur rullade ur tältet där vi stod, ner på gräsmattan utanför där regnet öste ner. Säkringar gick och allt ballade ur. Meeeen, en halvtimme senare stod vi på scen igen, grejerna höll och stämningen kom sakteligen tillbaka 🙂
Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Båda platserna har nog sina egna höjdpunkter. En liten klubb, då allt blir mycket tightare och man får känna av gemenskapen på ett annat sätt än en festival. Festivalerna för du spelar inför en större publik med ett större tryck! Eftersom alla i bandet älskar att gigga så spelar det egentligen ingen roll var så länge det är folk som kommer och lyssnar.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT