VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 18: Tommy Denander

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 18 är det gitarristen och låtskrivaren Tommy Denander som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Kiss – Rock and Roll Over. Jag upptäckte Kiss 1975 och tvingade mamma att köpa Alive och sedan fick jag Destroyer som antingen julklapp eller födelsedagspresent. På den tiden fick skivbutikerna oftast ett brev från skivbolagen med kommande releaser som dom brukade skriva på en stor lapp vid kassan. Man visste på så sätt 1-3 månader i förväg vilka skivor som var på gång så jag brukade klippa gräset, tvätta bilen eller hjälpa till på andra sätt hemma för att tjäna ihop pengar.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Toto – Rosanna. Låten är ett så totalt mästerverk på alla sätt.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Oj…hur ska man välja mellan Kiss ”Destroyer”, Van Halen ”1” och Toto ”4”? Med stor ångest väljer jag Toto “4” haha.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Jag är gammal nog att ha sett nästan alla legendariska artister och band sen 70-talet så det är omöjligt att välja bara en konsert men Prince Sign of the times på 80-talet har jag ofta sagt att det kan vara det bästa jag sett så jag väljer den.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Nyårsafton i ett tält för 4000 Amerikanska militärer på Natos huvudbas i Kirgizistan med Bobby Kimball (Toto), Bill Champlin (Chicago) och Alex Ligertwood (Santana). Al-Qaida som hotfullt fanns i området runt basen, jättekallt och världens sämsta ljudanläggning och crew som dom hade hyrt in från Kazakstan. Alla såg ut som och pratade exakt som Borat! På riktigt!

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Richard Page från Mr Mister.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Abba – Super Trouper

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Chile, folk i alla länder i Sydamerika är underbart galna på rätt sätt.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Jag och Bobby Kimball från Toto skrev en låt och tävlande i världens näst största musiktävling, Vina Del Mar-festivalen i Chile. 160 miljoner tittare på TV och 35000 personer i publiken, grymt 16-manna band och 9 magiska dansare men Bobby som börjar bli till åren och är aningen senil orkar inte öva in låten ordentligt!!! Att stå där och veta att 160 miljoner människor tittar på oss just nu och Bobby är en total katastrof….det var milt sagt märklig känsla haha.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Många gånger är det roligare på en liten klubb för man kommer nära publiken, det blir svettigt och ett jäkla ös medan på stora festivaler är det coolt att se ett hav av människor men man får ingen kontakt med dom vilket oftast känns lite ensamt på ett konstigt sätt.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link