VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 frågor – Del 12: Fredrik Bergh (Bloodbound)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Vi håller oss kvar i Sverige även i del 12 då det är Fredrik Bergh, keyboardist i Bloodbound, som har lämnat sina svar på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag minns i ärlighetens namn inte vilken som var den allra första. Däremot vet jag att bland de första plattorna jag köpte var Quiet Riots – “Metal Health” och Iron Maiden maxin “Maiden Japan”. Jag kan ha köpt “Double Platinum” med Kiss på kassett innan också.
Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Det skulle onekligen ha suttit fint att ha skrivit någon av hitsen på Michael Jacksons “Thriller”.
Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Helt omöjligt att säga, men följande är bland de bästa rock-plattor som gjorts i mitt tycke:

AC/DC – Back in Black, Def Leppard – Hysteria, Journey – Raised on Radio, Foreigner – 4, Iron Maiden – The Number of the Beast och Judas Priest – Defenders of the Faith.
Vilken är den bästa konsert du har sett?

Svårt att välja en konsert. Det är helt omöjligt. De bästa konsertminnena jag har är från 80-talet då man som tonåring såg band som Iron Maiden, Dio, AC/DC, Ozzy etcetera. En magisk tid.
Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Vi spelade med Bloodbound i Norrköping på en klubb med en mycket liten scen. Jag fick stå under en trappa och spela. Det måste vara i alla fall ett av de märkligaste gigen jag gjort 🙂
Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Bloodbound 😉

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Jag är ett stort Prince fan. Han har gjort makalösa plattor som exempelvis Purple Rain.
I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Om jag måste nämna ett land får jag säga Bulgarien. Vi var där med Sabaton och Hammerfall 2009 och det var helt vilt och galet.
Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

En konstig sak var när vi spelade på Sweden rock 2007 med vår gamla sångare Urban Breed. Helt plötsligt fiskade han fram ett äpple ur fickan och började mumsa på det under sina mellansnack. Jag vet än idag inte varför han bestämde sig för att äta äpple under just det giget.
Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag föredrar faktiskt stora festivaler. Många band pratar om att det är intimt och man har en bättre connection med publiken etcetera på klubbar. Jag gillar när det är så stort som möjligt. 🙂

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter