VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

10 frågor – Del 11: Magnus Ulfstedt (Eclipse)

194 Shares

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


I del 11 är vi kvar i Sverige. Magnus Ulfstedt, basist i Eclipse, är den som har svarat på frågorna.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Jag minns inte exakt. Någon med Iron Maiden, Yngwie Malmsteen, Bon Jovi eller Van Halen kanske. Jag vet inte. Men jag minns min första skiva. Kiss – Dressed To Kill. Jag fick den av min pappa. Efter det fick jag Kiss Alive. Jag var 4-5 år och visste direkt vad jag ville bli. När jag var 6 år hade jag alla, då utgivna, plattor med Kiss. Både jag och min pappa är skivsamlare.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Spontant tänker jag When I See You Smile med Bad English. Skriven av Diane Warren. Den är fin.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Jag har ungefär 50 skivor som jag tycker är bäst rakt igenom. Allt med Kiss fram till 1993 t.ex. Men om jag bara får välja en platta så brukar det bli Queensrÿche’s Operation: Mindcrime. Rainbow Rising är en annan. Och första Blue Murder. Jag kan inte sluta..

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Def Leppard på Isstadion i Stockholm 1988. Hysteria-turnén. McAuley Schenker Group var förband. Och Styx på Sweden Rock Festival 2005 var ren magi. Och Kiss på Isstadion 1983 vill jag ju gärna nämna. Pansarvagnsscen och Vinnie Vincent i bandet. Min första, stora, konsert.

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Förr frilansade jag mer än vad jag gör idag. Då var det många gig på företagsevent, bröllop och födelsedagsfester. Scenerna kunde vara riktigt små eller ibland i ett litet hörn i lokaler eller på golvet en meter ifrån middagsgästerna. Jag gjorde en spelning med Sha-Boom hemma hos en för mig okänd snubbe som skulle flytta. Han bodde i en rätt lyxig kåk ut mot Värmdö. Sjötomt med egen brygga och allt. Han hade ordnat utflyttningsfest med catering och afrikanska dansare. Giget var i vardagsrummet.

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

Enuff Z’Nuff borde ha blivit större.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

Stina Nordenstam – Memories Of A Colour.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Spanien ligger bäst till i nuläget.

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Två personer hade oralsex på balkongen under ett gig i Finland. Mer hann de inte med. De blev hänvisade till annan plats av en vakt. Jag fick fokusera på övrig publik istället. Eller den gången som jag, återigen, spelade med Sha-Boom. Innan extranumret frågar en tjej mig om vi spelar något med Gyllene Tider.

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Jag gillar båda. På en klubb kommer man närmare publiken. Det blir mer intimt. Men de stora scenerna känns mer rätt i nuläget. Det blir på riktigt. Tro mig, jag har spelat på klubbar så det räcker och blir över.
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter