VECKANS TOPPNYHETER
nestor tobias gustavsson

10 Frågor – Del 154: Tobias Gustavsson (Nestor)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Efter ett alldeles för långt uppehåll är det dags att väcka denna serie med frågor till liv igen. Först ut blir sångaren i  Nestor, Tobias Gustavsson.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar? 
The Amazing Kamikaze Syndrome med Slade. Tilläggas ska att jag tyckte omslaget var ascoolt, hade ingen aning om vilka Slade var 😉 
Vilken låt önskar du att det var du som skrev? 
Oj, svårt. Det finns ju så många men om jag ska välja någon på uppstuds så blir det Billy Jean med Michael Jackson.
Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Shit vad svåra frågor! Temple Of The Dog-plattan håller jag högt men även Operation: Mindcrime med Queensrÿche. 
Vilken är den bästa konsert du har sett? 
Toto på Kungsportsavenyn 1997 (typ) var asbra! 
Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på? 
Jag och Jonny (gitarrist i Nestor) spelade en gång inuti en rhododendronbuske i Göteborg (vid Näckrosdammen), inte helt nyktra kan tilläggas. 
Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Det finns många underskattade band / artister men om jag ska välja en så blir det Giant som kanske inte är direkt underskattade, men de fick aldrig den där publiken de förtjänade kan jag tycka. 
Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om. 
Små rum med Lisa Nilsson.
I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter? 
Än så länge Sverige 🙂 
Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Kanske inte så märkligt, men lite snopet är att vår basist Marcus börjat slänga runt basen runt axeln, vilket ju ser coolt ut! Men på ett gig rätt tidigt på turnén, en av konserterna vi gjorde med H.E.A.T i våras, så släppte axelbandet så basen flög iväg mitt i låten och åkte i backen. Dags att spänna åt skruvarna och skaffa spons med andra ord haha!
Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Båda har ju så klart sin charm, men nu har vi gjort ett par riktigt fantastiska spelningar på festivaler, med publikrekord dessutom på Sweden Stage på Sweden Rock Festival samt vår egen NestorFest i hemstaden Falköping inför 3000 personer! Den känslan med massor med härliga människor att dela upplevelsen med är svårslagen!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER