VECKANS TOPPNYHETER
VOLA

10 Frågor – Del 152: Adam Janzi (VOLA)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.

Det har blivit dags för del 152 av denna frågeserie. Den som står för svaren på frågorna den här gången är Adam Janzi, trummis i danska bandet VOLA.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?

Första skivan jag köpte för mina egna pengar var “Untitled” av Korn. Skivan hade precis släppts och jag var i Varberg på semester med familjen. Jag hade precis börjat spela trummor och var ett stort Korn-fan redan då, så det var givet att jag skulle gå och köpa deras nya skiva.
Skivan är fortfarande idag en av mina favoriter.

Vilken låt önskar du att det var du som skrev?

Svårt att säga. Kanske Chelsea Wolfe – Feral Love.

Vilken är den bästa skiva som har släppts?

Kan inte välja enbart ett album, men Metallicas Black Album är fantastiskt.

Som bonus kan jag även nämna Slipknot – IOWA, Meshuggah – Catch 33 och Otep – House Of Secrets.

Vilken är den bästa konsert du har sett?

Också väldigt svårt att säga, måste dock säga att Septic Flesh var väldigt underhållande att se live!

Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?

Vi spelade faktiskt in vår kommande online-konsert “VOLA- Live From The Pool” i en pool i en övergiven gammal militärbas i Danmark. Otroligt häftig upplevelse! Det är alltså en enorm pool fylld med grön vegetation och i samma hus ligger gymnastiksalen och allt annat som medföljer (omklädningsrum, duschar osv). Allting är slitet, tomt och stilla så det kändes väldigt post-apokalyptiskt att spela där. Underbart!

Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?

I mitt tycke är Nicole Sabouné en sådan artist som förtjänar mer uppmärksamhet. Hennes album Miman från 2015 spelas fortfarande regelbundet hos mig.

Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.

“Double Eclipse” av Hardline. Fantastiskt album som ingen av mina vänner skulle gissa att jag gillar.

I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?

Det land som ställer frågan! Haha!
Nejdå, har ännu bara fått uppleva Europa som musiker och alla länder visar sin uppskattning på olika sätt, men Italien är något speciellt när det gäller fans och publik. Intensiteten är unik!

Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?

Har inte upplevt så mycket konstigt på scen, men ett par saker som har hänt är att strömmen gått mitt i en låt, ljudkort pajar, dator överhettas, trumset ramlar av från podium mitt i låtar, halva trumpinnar går av och landar i någons händer osv.
Har även fått se folk headbanga sittandes detta år när vi har haft konserter som har haft covid-restriktioner. Men det var nog mer konstigt för personerna i fråga haha!

Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?

Båda! De har sin charm och är roliga på olika sätt. De små klubbarna har den intima publikkontakten medan de stora festivalerna har en väldigt unik och storslagen atmosfär.

FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER