VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

10 Frågor – Del 150: Dennis Butabi Borg (Cruzh)

10 frågor är en intervjuserie där det ställs just 10 frågor om musik till musiker, såväl kända som okända och svenska som utländska.

Frågorna är av det lite mer lättsamma slaget och förhoppningen är att vi ska få in en hel del roliga svar. Tanken är att det ska publiceras i den turordning vi får in svar och förhoppningsvis kan den fortgå länge. Sådana här intervjuer är något vi själva tycker om att läsa och min förhoppning är att fler än vi gör det så att det blir några läsare framöver.


Basisten Dennis Butabi Borg från svenska bandet Cruzh är det som har stått för svaren i del 150.

Vilken var den första skiva du köpte för egna pengar?
Mina föräldrar försåg mig med en massa bra musik redan från unga år, men första plattan för egna pengar måste varit Bat Out Of Hell II med Meat Loaf från 1993. Vet att jag köpte Pandoras ”One of a Kind” samtidigt hehehe.
Vilken låt önskar du att det var du som skrev?
Om jag bortser från hela aspekten ”tjäna mycket pengar” så hade jag valt ”More Than a Feeling” med Boston av anledningen att det är en masterpiece från början till slut. Underbara harmonier, världens bästa gitarriff och fenomenala musiker.
Vilken är den bästa skiva som har släppts?
Jag säger ”Appetite For Destruction” med Guns n Roses. Den har inte världens bästa låt i listan men som total package är den oslagbar.
Vilken är den bästa konsert du har sett?
KISS reunionturné är egentligen omöjlig att förneka men jag ser den mer som en flera månader lång eufori. Som bästa konsert väljer jag Stryper på KB i Malmö, januari 2010. Kontrasten mellan snöstormen på utsidan gentemot den märkliga värmen som de 4 originalmedlemmarna förmedlade från scen var nästintill religiös (!).
Vad är det konstigaste ställe du har uppträtt på?
Friskis & Svettis inför en grupp motionerande damer i övre medelåldern. I slutet av setet drog vi igång en cover av Ramones ”Blitzkrieg Bop” i 3000 BPM. Synen av motionärerna som försöker göra sina rörelser i takt med musiken har etsat sig fast för alltid.
Vilket är tidernas mest underskattade band/artist?
Strangeways. Med tanke på den rådande tiden för släppen förstår jag att de aldrig blev större, men med plattor som ”Native Sons” och ”Walk in the Fire” borde de varit världsledande.
Nämn en skiva andra inte tror att du tycker om.
Westlifes debutalbum från 1999. Jag lyssnar aldrig på den men jag gillar den.
I vilket land är fansen mest hängivna och vildast under konserter?
Hängivnast är de i USA och England. Vildast, Sverige så klart. Sweden Rocks.
Vad är det märkligaste som inträffat under en konsert?
Det hände innan Cruzh med att annat band. Vi lirade på The Tivoli i Helsingborg. Vår gitarrist hade en lång rak brun peruk med en bandana, han såg ut ungefär som Ronni Le Tekrö i TNT. Vi har kommit ungefär en halv minut in i första låten när han gör sin första headbang varpå bandanan lossnar från huvudet men inte från ”hans” hår där den är fastknuten, så den åker fram och dinglar framför ögonen på honom. Han såg varken strängarna, publiken eller var han satte fötterna. I panik kallar han på mig att jag ska ta bort hans tygstycke, men jag förstår inte allvaret utan skriker bara ”äh skit i bandanan, släng ut den i publiken”. Tror hans flickvän som stod frontrow fick lirkat upp den innan nästa låt.
Vad är roligast och varför? Spela på en stor festival eller på en liten klubb?
Båda har sin charm men om jag måste välja så tar jag den stora festivalen. Vår musik gör sig bra där. När jag går på konsert själv föredrar jag dock klubb alla dagar i veckan.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT