Michael Palace: ”Ingen låt är mindre värd”

/ by
Idag (26 augusti) släpper Michael Palace sin första skiva på Frontiers. En skiva som tog några veckor att skriva och som tar oss på en tidsresa som låter oss njuta av en gyllene era på 2016 års vis.

Intervju med Terry Vainoras från Subterranean Disposition

/ by
Terry Vainoras är mannen bakom  doom metalbandet Subterranean Disposition från Melbourne i Australien.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Blackwald (Twilight Force)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Blackwald (keyboardist och violinist) i Twilight Force och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Peter Tägtgren (Roadhouse Diet)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Peter Tägtgren (trummis) i Roadhouse Diet och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Thobbe och Chris (Sabaton)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Thobbe Englund och Chris Rörland (gitarrister) i Sabaton och deras tankar inför Sabaton Open Air samt deras kommande platta.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Fredrik Bergh (Bloodbound)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Fredrik Bergh (keyboardist) i Bloodbound och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Max Lander (Billion Dollar Babies)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Max Lander (gitarrist) i Billion Dollar Babies och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Anders Wickström (Treat)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Anders Wickström (gitarrist) i Treat och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Christofer Johnsson (Therion)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Christofer Johnsson (gitarrist) i Therion och hans tankar inför festivalen.

Intervju – Brian Tatler, Diamond Head – om de tidiga åren och återkomsten

/ by
På årets upplaga av Sweden Rock spelade det brittiska bandet Diamond Head under onsdagen på Rockklassiker Stage. Rocknytts Niklas Webjörn fick träffa Diamond Heads grundare och gitarrist Brian Tatler för en intervju.

Anders Johansson: Att få Pippisången upptryckt i nyllet kan än idag kännas djävligt jobbigt!

/ by
Rocknytts Sven Mörén fick sig ett djupt och ingående samtal med Anders Johansson, där Anders ger sin kritiska syn på dagens musiker och musikbranschen i övrigt.  

Mecainiax: Skitig Heavy Metal är en rätt bra beskrivning på det vi lirar

/ by
Mecainiax är ett hårdrocksband från Älvdalen som funnits sedan 2012. Bandet består av bröderna Martin (gitarr) och Daniel Nordin (trummor), samt sångaren och basisten Mattias Lovén.

Intervju – SIR REG – om nya plattan, The Misfits och toaletter som går i baklås

/ by
SIR REG (uttalas Sir Redge) är baserade i Köping, och lirar keltisk punkrock i samma anda som Dropkick Murphys och Flogging Molly.

Intervju – Beyond All Recognition – Sveriges hårdaste dubcoreband

/ by
Beyond All Recognition är ett gäng Västeråsare som spelar en form av metalcore och dubstep som de själva benämner "dubcore". Responsen utomlands har varit mycket god, men ännu tycks inte Sverige ha fattat grejen.

Inför Bråvalla Festival 2016 – Intervju med Thundermother

/ by
På fredag spelar Thundermother på Bråvalla festival i Norrköping. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa några frågor till bandets irländska sångerska Clare Cunningham.

”Our goal is to turn heads and burn shit to the ground!” Intervju med nya hårdrocksbandet Demonicus

/ by
Demonicus är ett nystartat band med en imponerande meritlista. Vad sägs om Mercyful Fate, Pentagram, Witchcraft, Overdrive, Candlemass och The Graviators? Precis. Att tala om supergrupp i sammanhanget känns inte speciellt överdrivet.Demonicus håller just nu på att spela in musik, och de säger själva att de planerar att ta över världen. Rocknytts Niklas Webjörn har pratat med Demonicus om deras musikaliska bakgrund och influenser.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Twilight Force

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa och troligtvis sista bandet ut för i år är Twilight Force. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till Blackwald.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Michael Schenker

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa band ut är Michael Schenker Fest. Rocknytts Sebastian Ekblom Bak fick chansen att ställa några frågor till Michael Schenker.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Presolar Sands

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa artist ut är The Presolar Sands från Stockholm. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till bandet.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Lita Ford

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa artist ut är Lita Ford. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till denna dam.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Saffire

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Saffire. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Victor Olsson.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Soilwork

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Soilwork. Rocknytts Ron Dahlgren fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare Björn Strid.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Eclipse

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Eclipse. Rocknytts Rasmus Brask fick chansen att ställa några frågor till bandets basist Magnus Ulfstedt.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Kristet Utseende

/ by
Vi fortsätter med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är The Kristet Utseende. Rocknytts Lisa Willman fick chansen att ställa några frågor till bandets gitarrist Michel ”the Slayer” Lansink.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Mike Tramp

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa artist ut är Mike Tramp. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till denne oerhört sympatiske man från Danmark.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Graveyard

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Graveyard. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets basist Truls Mörck.

Den f.d. Crashdïet-sångaren om att lämna bandet mitt under Japanturnén: ”Inte en dag för tidigt”.

/ by
I Januari 2015 befann sig Crashdïet på en mindre Japan-turné tillsammans med Europe. Crashdïet hann genomföra den första spelningen som kvartett, men dagen därpå visade det sig att sångaren Simon Cruz tagit planet hem till Sverige utan att meddela de andra medlemmarna som istället fick framträda som trio.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Kentucky Headhunters

/ by
Vi fortsätter med serien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är The Kentucky Headhunters. Rocknytts Lisa Willman fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare och gitarrist Richard Young.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Imperial State Electric

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Imperial State Electric. Rocknytts Tobias Andersson fick chansen att ställa några frågor till bandets frontman Nicke Andersson.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Dan Reed

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa band ut är Dan Reed Network. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till bandets sångare Dan Reed.
Loading...