Steve Grimmett: Orsaken till att jag ens sjunger är Elton John

/ by
Rocknytts Niklas Webjörn har ringt upp Steve Grimmett för en pratstund om allt från hur man skapar det perfekta NWoBHM-soundet till Elton Johns storhet.

Intervju – Markus Johnsson och Daniel Erlandsson i Eucharist

/ by
En del anser att Eucharist från Veddige utanför Varberg är det band som var först med att skapa den moderna svenska dödsmetall som kommit att kallas The Gothenburg Sound.Om de var först eller inte är mindre viktigt. Faktum är att de släppt två av de bästa death metal-plattor som skapats i Sverige – A Velvet Creation (1993) och Mirrorworlds (1997).

Intervju med Sonata Arctica: Vi hoppas på någon festival i Sverige till sommaren

/ by
Sonata Arctica är aktuella med nya plattan ”The Ninth Hour” och dessutom spelar man på Liljan i Borlänge på lördag den 8/10 vilket är dagen efter att plattan släpps.

Intervju – Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery

/ by
Niklas Webjörn har talat lite med Ola Malmström i 30-årsjubilerande Sorcery.

Y&T i Sverige. Blir det ny musik? Dave Meniketti svarar att det blir det

/ by
Till helgen är det dags för Sverige att återigen få finfrämmande från Kalifornien, Usa. Det handlar om Dave Meniketti och hans mannar i Y&T och jag fick en pratstund med bandets sångare, gitarrist och ledargestalt.

Göran Edman om Cry Of Dawn: ”Låg rätt i tiden att göra en renodlad AOR-platta”

/ by
Inne på sitt fjärde decennium som sångare med både progg och hårdrock bakom sig gör Göran Edman efter 2013 års Covered Call skiva återigen en AOR-platta.

Evergrey: Två plattor till känns realistiskt

/ by
Evergrey är aktuella med nya plattan ”The Storm Within” och det handlar om en av årets absolut bästa plattor om ni frågar mig.

Inför Throwbackfestivalen i Falköping – intervju med Scott Crouse, Earth Crisis

/ by
Det amerikanska hardcorebandet Earth Crisis kommer till Throwbackfestivalen i Falköping den tionde september. Det är nu fem år sedan bandet var här sist, och denna gång kommer de att spela hela den klassiska plattan Destroy the Machines (1995), en platta som haft stort inflytande för Straight Edge-rörelsen.

Running Wild till Sweden Rock? Ni kan hoppas är Rock’n Rolfs svar.

/ by
Running Wild är aktuella med plattan ”Rapid Foray” som är ett stycke musik som är fantastiskt bra och definitivt en av de största överraskningarna de senaste åren inom hårdrocken. Och på mitt tredje försök fick jag fatt på Rolf Kasparek som är sångare, gitarrist och grundare av Running Wild.

Miss Behaviour: Vi har stärkt bandkänslan

/ by
Ghost Play är fjärde albumet sedan 2003 från dessa fem killar ifrån Norrköping. Skivan släpps 2 september via AOR Heaven och innehåller finessrik melodisk hårdrock och AOR. Med flest fans utomlands är det hög tid att Sverige får upp ögonen för detta hårt arbetande band som med sin breda och välarrangerade hårdrock nu slår större band på fingrarna.

Michael Palace: ”Ingen låt är mindre värd”

/ by
Idag (26 augusti) släpper Michael Palace sin första skiva på Frontiers. En skiva som tog några veckor att skriva och som tar oss på en tidsresa som låter oss njuta av en gyllene era på 2016 års vis.

Intervju med Terry Vainoras från Subterranean Disposition

/ by
Terry Vainoras är mannen bakom  doom metalbandet Subterranean Disposition från Melbourne i Australien.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Blackwald (Twilight Force)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Blackwald (keyboardist och violinist) i Twilight Force och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Peter Tägtgren (Roadhouse Diet)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Peter Tägtgren (trummis) i Roadhouse Diet och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Thobbe och Chris (Sabaton)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Thobbe Englund och Chris Rörland (gitarrister) i Sabaton och deras tankar inför Sabaton Open Air samt deras kommande platta.

Inför Sabaton Open Air: intervju med Fredrik Bergh (Bloodbound)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Fredrik Bergh (keyboardist) i Bloodbound och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Max Lander (Billion Dollar Babies)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Max Lander (gitarrist) i Billion Dollar Babies och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Anders Wickström (Treat)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Anders Wickström (gitarrist) i Treat och hans tankar inför festivalen.

Inför Sabaton Open Air: Intervju med Christofer Johnsson (Therion)

/ by
I år 2016 så är tanken att jag ska intervjua några av banden som spelar på Sabaton Open Air. Turen är denna gång kommen till Christofer Johnsson (gitarrist) i Therion och hans tankar inför festivalen.

Intervju – Brian Tatler, Diamond Head – om de tidiga åren och återkomsten

/ by
På årets upplaga av Sweden Rock spelade det brittiska bandet Diamond Head under onsdagen på Rockklassiker Stage. Rocknytts Niklas Webjörn fick träffa Diamond Heads grundare och gitarrist Brian Tatler för en intervju.

Anders Johansson: Att få Pippisången upptryckt i nyllet kan än idag kännas djävligt jobbigt!

/ by
Rocknytts Sven Mörén fick sig ett djupt och ingående samtal med Anders Johansson, där Anders ger sin kritiska syn på dagens musiker och musikbranschen i övrigt.  

Mecainiax: Skitig Heavy Metal är en rätt bra beskrivning på det vi lirar

/ by
Mecainiax är ett hårdrocksband från Älvdalen som funnits sedan 2012. Bandet består av bröderna Martin (gitarr) och Daniel Nordin (trummor), samt sångaren och basisten Mattias Lovén.

Intervju – SIR REG – om nya plattan, The Misfits och toaletter som går i baklås

/ by
SIR REG (uttalas Sir Redge) är baserade i Köping, och lirar keltisk punkrock i samma anda som Dropkick Murphys och Flogging Molly.

Intervju – Beyond All Recognition – Sveriges hårdaste dubcoreband

/ by
Beyond All Recognition är ett gäng Västeråsare som spelar en form av metalcore och dubstep som de själva benämner "dubcore". Responsen utomlands har varit mycket god, men ännu tycks inte Sverige ha fattat grejen.

Inför Bråvalla Festival 2016 – Intervju med Thundermother

/ by
På fredag spelar Thundermother på Bråvalla festival i Norrköping. Rocknytts Niklas Webjörn fick chansen att ställa några frågor till bandets irländska sångerska Clare Cunningham.

”Our goal is to turn heads and burn shit to the ground!” Intervju med nya hårdrocksbandet Demonicus

/ by
Demonicus är ett nystartat band med en imponerande meritlista. Vad sägs om Mercyful Fate, Pentagram, Witchcraft, Overdrive, Candlemass och The Graviators? Precis. Att tala om supergrupp i sammanhanget känns inte speciellt överdrivet.Demonicus håller just nu på att spela in musik, och de säger själva att de planerar att ta över världen. Rocknytts Niklas Webjörn har pratat med Demonicus om deras musikaliska bakgrund och influenser.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Twilight Force

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa och troligtvis sista bandet ut för i år är Twilight Force. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till Blackwald.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Michael Schenker

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa band ut är Michael Schenker Fest. Rocknytts Sebastian Ekblom Bak fick chansen att ställa några frågor till Michael Schenker.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med The Presolar Sands

/ by
Intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016” fortsätter. Nästa artist ut är The Presolar Sands från Stockholm. Rocknytts Effie Trikili fick chansen att ställa några frågor till bandet.

Inför Sweden Rock 2016: Intervju med Lita Ford

/ by
Vi fortsätter med intervjuserien ”Inför Sweden Rock 2016”. Nästa artist ut är Lita Ford. Rocknytts Johan Hagberg fick chansen att ställa några frågor till denna dam.
Loading...