Stallion Four - Rough Times (8.5)

Stallion-Four-Rough-Times

Artist: Stallion Four

Titel: Rough Times

Genre: Klassisk hårdrock
Skivbolag: Pure Rock Records
Releasedatum: 2012-08-10
Betyg: 8,5/10

 

Var tog den klassiska hårdrocken vägen? Var är de smutsproducerade, opolerade, råa gitarrslingorna? De bombastiska trummorna? Oroa dig inte. Efter att den svenska vågen med klassisk hårdrock slagit ut med hjälp av band som Bullet och Bonafide kommer nu Stallion Four. Den klassiska hårdrocken lever och mår bra även i Uppsala där Stallion Four är hemmahörande. 

 

Med inledande Run and Hide brilljerar låtskrivarna genom att visa hur enkel lyrik kan ge de mest lyckade refränger och med underbar Angry Anderson-åska visar sångaren Björn Fors att hans röst är helt rätt för denna typ av musik. Med Madness kommer albumets starkaste låt, introt är riktigt svettigt och det är här du också finner mer exempel på det medvetna låtskrivandet. Flashbacken går till Nicko McBrains trumintro på Where Eagles Dare. Grattis Markus Miljand, du är i ett fint sällskap av trummisar som faktiskt kan låta musikaliska. Det dominerande rostiga gitarrljudet tillsammans med en medveten enkelhet i refrängen gör Running Too Hot till en låt som definerar bandets sound. Gitarrerna i The Train är inledningsvis perfekt osynkroniserade, tillräckligt för att höra skillnad i gitarrspelarnas teknik. När det väl är dags för gitarrsolo lägger sig den rostiga kompgitarren i bakgrunden och låtstrukturen är över huvudtaget väldigt imponerande. I avslutande Heart of Rage visar Fors upp en förmåga att ändra röstläge och framstå som en helt annan sångare, från rå Rose Tattoo-sångare till len predikarvokalist. 

 

Med hjälp av välskrivna låtar vinner debutalbumet Rough Times orginalitet på ett lite tyngre producerat sound än banden som nämdes i inledningen. Att ragga med Guns N Roses är aldrig fel, att syssla med lite AC/DC-flörtande funkar också. På samma sätt som Cinderella vann kredibilitet på på ett bluesinfluerat låtskrivande, för att sedan charma med pudellooken vinner Stallion Four musikaliska poäng på att i första hand fokusera på välskrivna låtar, för att sedan charma med olika influenser. Om Björn Fors, Peter Druck, Markus Berg, Gustav Ljung och Matte Modin lyckas fixa ett bra liverykte återstår att se, men på debutskivan finns alla komponenter som behövs för att bandet ska lyckas bygga upp en hygglig livepublik som hänger med i varenda smittsamma refräng.

 

Bästa låt: Madness

Ron Dahlgren
Author: Ron DahlgrenEmail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ron Dahlgren - Chefredaktör

Gör som över 59.000 andra Facebookanvändare - följ Rocknytt på Facebook. Du får då de senaste rock och metal-nyheterna, recensionerna, tävlingarna och intervjuerna direkt i din feed!


NYHETER

2015-06-30 11:44
2015-06-29 20:01
2015-06-28 12:58
2015-06-25 13:27
2015-06-24 14:51
2015-06-23 20:57
2015-06-23 20:47
« »
MEST LÄST I VECKAN

Förband klart till MÖTLEY CRÜE i Stockholm

Är ni också nyfikna på vilka (eller ska vi säga...

Twisted Sister - Liverecension från Törebodafestivalen 2015-07-02

Att se torget i Töreboda omvandlat till festivalområde med en...

Asta Kask - Liverecension från Törebodafestivalen 2015-07-02

Att Asta Kask spelar på Törebodafestivalen är egentligen inte särskilt...

Bullseye - Liverecension från Putte i Parken 2015-07-04

Det är tungt, tempofyllt och inte minst sagt snopet när...

TOM KEIFER besöker Sverige för en exklusiv spelning

TOM KEIFER, känd som sångare och frontman i CINDERELLA, besöker...

MEST SETT I VECKAN

NY VIDEO: Chris Holmes - Born Work Die

W.A.S.P.'s ex-gitarrist Chris Holmes har släppt en video till nya singeln "Born Work Die".

NY VIDEO: Powerwolf - Out In The Fields [Gary Moore cover] (Lyric)

Tyska power metal-bandet POWERWOLF har gjort en cover på Gary Moore-klassikern "Out In The Fields".
SÖK PÅ ROCKNYTT

 

RECENSIONER - CD

LucaTurilliPrometheus250

Luca Turilli's Rhapsody - Prometheus - Symphonia Ignis Divinus

07 jul 2015 CD Johan Hagberg
För det första ska jag göra klart för alla att det här är en platta som växer. Ett konstaterande är att plattan från början inte alls imponerade på mig så därav det relativt låga betyget i slutändan. Rhapsody lyckades göra en hel del skapliga låtar när det…