Urma Sellinger - Urma Sellinger (8.0)

urma sellinger_album

 

Band: Urma Sellinger
Titel: Urma Sellinger
Genre: Post-Hardcore / Metalcore
Skivbolag: -
Producent: Matt Hyde
Releasedatum: 2012-01-26
Betyg: 8/10

Urma Sellingers debutplatta, en av 3-4 stycken som jag har känt en extrem längtan inför det senaste året, har äntligen kommit!
Jag hoppades på lite mer "nytt" material, ungefär hälften av plattan hade bandet redan släppt i form av EP eller singel, men det nya materialet håller absolut lika bra kvalité som de "gamla" låtarna.
Urma Sellinger har jag tidigare presenterat i min serie "Sebastian Tipsar", där jag gång på gång verkar lyckas förutspå vilka band som faktiskt har potentialen till att lyckas, Urma Sellinger råkade vara ett av de absolut första banden jag tänkte på när jag kom på idén med den serien, och nu när jag fått chansen att lira plattan så flitigt som möjligt så kan jag med lättnad säga; Att jag står fast vid mitt ord.
Med en producent som Matt Hyde, så kan man inte undgå att lyckas, Matt Hyde har en extremt imponerande "meritlista" som jag knappt kan mäta med någon annan producent, möjligtvis Joey Sturgis... men nu är jag inte direkt någon producent-expert, men har man fått äran att arbeta med band som Bullet For My Valentine, Gallows, Machine Head, Trivium och många fler, så har man börjat bygga upp sina förväntningar!
Brutalt och enkelt, men fångande och melodiöst på ett vänligt sätt - Så skulle jag sammanfatta plattan, och det är inte så komplicerat som det låter...
Jag har fått äran att träffa bandet, fick chansen att uppleva Urma Sellinger live, och det var en upplevelse, en otrolig energi och från scenen gav de en exceptionell utstrålning till omgivningen, vars medlemmar hade de där personligheterna som man skulle tänkas behöva, åtminstone om man vill nå media på ett eller annat vis, och då menar jag inte kommersiellt, utan snarare bara för att kunna bli en typ av ikon i branschen.
Vad hittade jag i godispåsen?
Singeln For Those We've Lost till att börja med, en otrolig låt, jag kan knappt säga mer än så, hit-potential - har lyckats få lite radiotid redan, vet jag!
Hide & Seek, börjar som en harmonifull ballad men som senare byter om till helt annan klädsel, denna låten går förbi garderoben ett par gånger... genialiskt!
Far From Sandra, en "gammal" klassiker som jag har svårt för att glömma, den har helt enkelt "det där"
En av mina absoluta favoriter är Divided We Stand, visst, bandet har inte så många låtar ännu, men jag vågar ändå kalla detta för "en typisk Urma Sellinger-låt".
Sist men inte minst vill jag nämna Rise To The Challenges, häftig melodi med underbart gitarrspel!
Ge er ut på vägarna nu!

Bästa låt: Divided We Stand & For Those We've Lost

 

Author: Sebastian KristensenEmail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gör som över 59.000 andra Facebookanvändare - följ Rocknytt på Facebook. Du får då de senaste rock och metal-nyheterna, recensionerna, tävlingarna och intervjuerna direkt i din feed!

NYHETER I FOKUS

NYHETER

« »
2014-09-30 18:48
2014-09-24 21:00
« »
MEST LÄST I VECKAN

Här är pruttvideon som sprids över hela världen

Heavy metal eller bara metal är en musikgenre inom hårdrock,...

Här är Michelle Kwans Metallica-cover som gör succé på nätet

Youtube-användaren Michelle Kwan har gjort en cover på METALLICAs klassiker...

BEKRÄFTAT: AC/DC -gitarristen Malcolm Young har drabbats av demens

AC/DC's grundare, gitarrist och låtskrivare Malcolm Young, vars avgång från...

Första banden klara för Metallsvenskan 2015

Nu har de första banden inför nästa upplaga av Metallsvenskan...

Sherlock Brothers - Monkey Made Nation

Detektivbröderna fick en flygande start med den tre år gamla...
SÖK PÅ ROCKNYTT
spotify-rockgodis
MEST SETT I VECKAN

NY VIDEO: Mastodon - The Motherload

Den amerikanska gruppen har släppt en musikvideo till "The Motherload".

VIDEOPREMIÄR: ShadowQuest - All One

ShadowQuest, bandet som består av från andra band idel välbekanta ansikten - Patrik Johansson på sång, Peter Huss och Ragnar Widerberg...

NY VIDEO: Alice Cooper - Eleanor Rigby (Beatles cover)

ALICE COOPER har släppt en video till "Eleanor Rigby".

NY VIDEO: Supercharger - (feat. Ralf Gyllenhammar & David Johannesson) - Blood Red Lips

Danska Supercharger har släppt en musikvideo till "Blood Red Lips".

NY VIDEO: Grand Design - Rawk 'N' Roll Heart Attack

GRAND DESIGN har släppt en musikvideo till "Rawk 'N' Roll Heart Attack".
>spotify2014-220
{JFBCFan height=60 width=292 colorscheme=light href=https://www.facebook.com/Rocknytt show_faces=0 stream=0 header=0 show_border=0 force_wall=0 key=}
{JFBCFan height=60 width=292 colorscheme=light href=https://www.facebook.com/RocknyttLajjv show_faces=0 stream=0 header=0 show_border=1 force_wall=0 key=}
{JFBCFan height=60 width=292 colorscheme=light href=https://www.facebook.com/RocknyttLajjvAgency show_faces=0 stream=0 header=0 show_border=0 force_wall=0 key=}
GRID LIST