Nitrogods - Nitrogods (7.0)

nitrogods-nitrogods-cd

Band: Nitrogods
Titel: Nitrogods
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: Steamhammer/SPV
Producent: -
Releasedatum: 2012-02-27
Betyg: 7/10

Av de stora existentiella frågorna så är det en som sticker ut lite mer än de andra och den vållar mänskligheten enorma kval. Frågan jag tänker på är ju som ni naturligtvis redan förstått "Hur låter Mr. Lemmy Kilmister innan han sjungit upp sig?". Helt handfallna har vi stått i denna fråga och allt vi har kunnat göra är att storögt titta på medan resan mot avgrunden accelererat upp i  allt mer svindlande hastigheter. Tills nu...
Rocknytt har naturligtvis inte funnit svaret på frågan, däremot så är vi som vanligt först med att leverera nyheten. Svaret på den existentiella frågan lyder som följer; Han låter som Oimel Larcher, vokalist och bassist i den tyska rockorkestern Nitrogods.
Alltså, karln låter som Lemmy med en fyra JD fortfarande virvlandes i halsen. Och på tal om virvlar så känns detta som ett gigantiskt dammoln beståendes av grus, olja och diesel, det är skitigt så det förslår. Skitigt och definitivt inte vackert.

Bandets motto är Three men, three corners, and down-to-earth no bullshit rock'n'roll. De tre vännerna som är, förutom Claus Oimel Larcher (Gallon), gitarristen Henny Wolter (Thunderhead, Primal Fear, Sinner) och trummisen Klaus Sperling (Primal Fear, Freedom Call), har föresatt sig att göra en platta utan överdubbningar, samplingar eller annat fusk. Ett gammaldags hantverk, med andra ord.
Ljudmässigt lyckas man. Låtmässigt lyckas man nästan. Down-to-earth-mässigt funkar det helt okej även om jag spontant känner att trovärdigheten får sig en liten törn emellanåt då man så uppenbart hör att de kört sina influenser Motörhead, Rose Tattoo och Status Quo i kopiatorn. Men detta till trots så vill jag se den som kan sitta dödens still och inte bli grogg/öl/whiskysugen till Motörheadstinkande "License To Play Loud". Det är för övrigt ett ganska hårt alkoholromantiserande på plattan. Man kan gå i taket över det eller skita i det och bara ta in den röjiga musiken och den raspiga rösten och vara nöjd över det.
Det här känns som ett ärligt försök att återgå till rötterna men är väl kanske inte så jäkla rebelliskt som bandet förmodligen vill ha det till.
Dan McCafferty (Nazareth) medverkar på "Whiskey Wonderland" och "Fast" Eddie Clarke drar ett solo på "Wasted In Berlin" men det varken höjer eller sänker något nämnvärt i mitt slutbetyg.

Det här är inget för finsmakare men gillar ni ovan nämnda referensband så är det inte helt omöjligt att ni uppskattar Nitrogods. Det är skitigt men definitivt inte skit. Och på köpet fick vi svar på en för mäskligheten avgörande fråga...

Bästa låt: License To Play Loud

Låtlista:

01  Black Car Driving Man
02  Demolition Inc.
03  At Least I´m Drunk
04  Gasoline
05  Whiskey Wonderland
06  Licence To Play Loud
07  Lipsynch Stars
08  The Devil Dealt The Deck
09  Rifle Down
10  Riptide
11  Wasted In Berlin
12  Zombietrain

Ron Dahlgren
Author: Ron DahlgrenEmail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Ron Dahlgren - Chefredaktör
Gör som över 59.000 andra Facebookanvändare - följ Rocknytt på Facebook. Du får då de senaste rock och metal-nyheterna, recensionerna, tävlingarna och intervjuerna direkt i din feed!


NYHETER

2015-04-25 12:33
2015-04-23 20:41
2015-04-22 01:06
2015-04-20 00:51
2015-04-14 15:39
« »
MEST LÄST I VECKAN

Totalt Jävla Mörker - Liverecension från Nordfest, 2015-04-18

Ett band som många i min umgängeskrets har fullkomligt dyrkat...

Turbonegro - Liverecension från Nordfest, 2015-04-18

Efter att ha försökt att inte spela luftgitarr på Iron...

Vanhelgd - Liverecension från Nordfest, 2015-04-18

Nordfests utan tvekan minst tacksamma uppdrag hade döds- och svartmetallhybriden...

Diabolicum - Liverecension från Nordfest, 2015-04-18

Diabolicum är trots att de kommer från Sundsvall en minst...

Spiders - Liverecension från Nordfest, 2015-04-17

Höjdpunkten för många denna fredagskväll var göteborgsbandet Spiders som nu...

MEST SETT I VECKAN

VIDEOPREMIÄR: John Lindberg Trio - Honky Tonkin’

Rocknytt bjuder på en exklusiv premiärvisning – först i Sverige - av John Lindberg Trios video till låten "Honky Tonkin’"...

NY VIDEO: Helloween - Battle's Won (Lyric)

Helloween har släppt en lyrikvideo till nya låten "Battle's Won".

NY VIDEO: Paradise Lost - No Hope In Sight (Lyric)

Brittiska doomgiganterna PARADISE LOST har släppt en video till nya låten "No Hope In Sight".

NY VIDEO: Godsmack - Something Different

Det amerikanska hårdrocksbandet GODSMACK har släppt en video till "Something Different".

NY VIDEO: The Gentle Storm - The Storm

Holländska projektbandet THE GENTLE STORM med Arjen A. Lucassen och Anneke van Giersbergen har släppt en video till "The Storm".
SÖK PÅ ROCKNYTT

 

RECENSIONER - CD

midway-kickstart-riot250

Midway - Kickstart Riot

25 apr 2015 CD Johan Hagberg
"Klassiska gitarr-riff, gött gung och mäktig sång är vad som erbjuds och man kan höra tydliga influenser från band som Hardcore Superstar, Crashdiet och H.E.A.T."Så lyder en del av texten i presentationen av denna platta. Min fråga är om jag och skivbolaget…