ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Tyketto – Reach

tyketto

Stabilt, välgjort och igenkännande. Roligt?

Well, det går inte att ta miste på att det är Tyketto vi lyssnar på när Danny Vaughn öppnar munnen, den karakteristiska rösten kännetecknar ju Tykettos sound å det grövsta, hans röst är och har alltid varit Tyketto. Dock är bandet ett helt annat band nu än det band som brakade igenom med hymnen “Forever Young” när MTV var som allra hetast. Av det bandet finns namnet kvar, en trummis och Danny Vaughn nu uppbackad ffa av mångfacetterade Ged Rylands.

“Reach” är ett habilt verk, men också ett bra steg från det AOR-orienterade soundet som Tyketto var en del av i början på karriären. Istället är “Reach” ett välproducerat alster i god sann melodiös rock anda, varken mer eller mindre. Tyvärr är också “Reach” en ganska snabbt förbigående historia då den egentligen inte bjuder på något utöver det väntade eller vanliga utan istället är det ett släpp som har svårt att fånga intresse eller sticka ut ur mängden i samma genre.

Det mesta är ganska snällt, det hörs redan i öppningsspåret “Reach”. Det är välgjort, välspelat men också ganska harmlöst. Det spetsas till lite i låtar som “Kick like a mule”, “Fastest man alive” och “Big Money” (som låter väldigt mycket House of Lords) men oftast blir det rejält slätstruket som i tex “Letting go” och “Tearing down the sky”…

Sammanfattningsvis är det en platta värd ett öra men också en platta som snabbt kommer att samla damm i skivhyllan. Bakgrundsmusik, absolut. Gitarrspelet är dock fantastiskt.

Jag backar bandet till första plattan, där har vi riktiga Tyketto.

Tyketto – Reach

[yasr_overall_rating]

Artist: Tyketto
Titel: Reach
Genre: Melodiös rock
Bolag: Frontiers
Releasedatum: 16-10-14
Bästa spår: “Big Money”
Betyg: 2/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER