ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Twilight Force – Heroes Of Mighty Magic

twilight-force-heroes-of-mighty-magic

Det finns enligt mig två scenarion när det gäller färska band. Antingen så är debuten lysande och de får svårt att återupprepa magin/kvaliteten på album nummer två eller så är förstlingsverket aningen trevande/valpigt och det är först på uppföljaren som alla bitar faller på plats.

TWILIGHT FORCE var så nära perfektion som man kan komma på “Tales Of Ancient Prophecies”, vilket enligt ovanstående tes skulle innebära de skulle få svårt att upprepa bravaden på nya plattan. Sanningen är att det fick de. Även om “Heroes Of Mighty Magic” är en bra platta, så hittar jag inte ett enda spår som är bättre än det sämsta spåret på första skivan var. Om man nu överhuvudtaget kan tala om dåligt i sammanhanget!

En sak är dock säker, bandet fläskar verkligen på den här gången. Det är lite som en pizza med extra allt inkluderat. Ibland blir det snudd på för mycket och tankarna går till BLIND GUARDIAN`s “A Night At The Opera” och då tänker jag främst inte på hur det låter musikaliskt, utan på överflödet av LJUD! Det blir till och med lite svårt att urskilja Christians sång på vissa av låtarna. Sången skulle ha legat lite högre i mixen för att jag skulle ha varit riktigt nöjd. Denna lilla fadäs kostar tyvärr en halv betygspinne och motar bort betygsfyran vid grind! Speltiden klockar dessutom in på över drygt 70min, vilket kräver en hel del sin lyssnare.

Även om jag strött en hel del ris över denna recension, så ska jag klargöra två saker: TWILIGHT FORCE är fortfarande att räkna med och med en hyfsat stark trea i betyg så är “Heroes Of Mighty Magic” fortfarande en bra och gedigen platta!

Twilight Force – Heroes Of Mighty Magic

[yasr_overall_rating]

Band: Twilight Force
Titel: Heroes Of Mighty Magic
Genre: Power Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Speltid: 70:22
Releasedatum: 2016-08-26
Betyg: 3/5
Bästa Låt: Battle Of Arcane Might/Powerwind

Beställ albumet på Ginza:
https://www.ginza.se/search/1?s=twilight+force+heroes+of+mighty+magic

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER