ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mystic Prophecy – War Brigade

Mystic Prophecy War Brigade 500
Det verkar ha gjort R.D Liapakis och resten av bandet gott, att han har “hårdrocksbandet” DEVILS TRAIN på sidan om. För MYSTIC PROPHECY har på senare år hållit en mycket hög och jämn standard på sina skivsläpp. Vilket definitivt inte alltid varit fallet förut, då man blandat kanonskivor med ganska ordinära album.

Något man däremot aldrig någonsin har tummat på som band, är hur man låter rent stilmässigt. En del tycker säkert det är lite småtråkigt att veta vad man får innan man har hört det, men för mig personligen är det snarare en trygghet “att veta”. Detta gäller speciellt de band som faktiskt har skapat sig sin egen nisch och identitet, som jag faktiskt tycker MYSTIC PROPHECY skaffade sig ganska tidigt i karriären. Det är inte så himla många band som spelar denna form av stenhård power metal och det är definitivt väldigt få som ens är i närheten av att komma upp i samma goda standard.

Ska man jämföra förra plattan “Killhammer” med nya “War Brigade”, så tycker jag den sistnämnda saknar de allra vassaste spåren, men den har samtidigt en högre lägstanivå än sin föregångare. Så i slutänden blir betygen desamma och lyssningsupplevelsen likaså. Grekerna har med andra ord gjort det igen: De har lyckats spotta ur sig ett nytt album som gränsar till superlativ som till exempel “mästerverk” och “fullträff”.

Mystic Prophecy – War Brigade

[yasr_overall_rating]
Band: Mystic Prophecy
Titel: War Brigade
Genre: Power Metal
Skivbolag: Massacre Records
Speltid: 48:30
Releasedatum: 2016-03-18
Betyg: 4/5
Bästa Låt: Burning Out/The Devil Is Back

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER