ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Texas Hippie Coalition – Dark Side Of Black

texas hippie coalition dark side of black 250

Detta band uppfann enligt egen utsago en helt ny genre, nämligen “Red Dirt Metal”. Det kan vi givetvis tvista om, men faktum kvarstår att deras musik är hyfsat unik och i sitt kölvatten har den hjälp till att skapa en hel radda band med liknande sound.

På förra plattan, så klagade jag (med rätta) på att musiken blivit väl mycket mainstream och ganska uddlös. Visst, låtarna var fortfarande bra, men utan den rätta tyngden och svänget, så fungerade det inte lika bra som förr. Nu tror jag väl kanske inte att Big Dad Ritch och gänget lyssnat på just min personliga åsikt. Men faktum är att “Dark Side Of Black” är TEXAS HIPPIE COALTION´S tyngsta och hårdaste album hittills i karrären. Det är mer PANTERA, än “countryrock” över soundet och jag formligen älskar det!

Till en början så kändes inte låtarna lika starka som på deras kronjuvel, platta nummer tre “Peacemaker”, men efter 5-6st genomlyssningar så sätter sig det mesta och slutresultat tangerar vid nyss nämnda album. Nu ska man var medveten om att det skiljer ganska mycket i hårdhet mellan just “Peacemaker” och “Dark Side Of Black”, så de som gillade bandets två första plattor kanske har lättare att knyta an till texasbandet nya alster, än vad de som gillade just “Peacemaker” och i synnerlighet “Ride On” mest.

Det verkar bli ett riktigt bra southern metal/groove/stoner-år igen, det bugar och tackar jag för allra ödmjukast!
[wp-review id=”27856″]

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER