ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Witchcraft – Nucleus

witchcraftnucleus250
2015 var ett rätt så fantastiskt år när det gäller hårdrock/metal. Att starta upp 2016 med att recensera nya plattan med Witchcraft känns väldigt ambitiöst med tanke på att det handlar om ett av de mest kritikerrosade band Sverige fått fram på 2000-talet. Deras musik är oerhört seriös även på senaste plattan “Nucleus” men det är något som fattas. Redan vid den första genomlyssningen känner jag en viss oro eftersom ingen av låtarna sticker ut överhuvudtaget. Detsamma gäller under lyssning nummer två. Det är bara en enda lång matta med ljud som strömmar ut ur högtalarna.

Denna ljudmatta växer dock även om det går väldigt sakta. Öppningsspåret “Malstroem” börjar sätta sig liksom “The Outcast”. Mina funderingar kring långa låtar inom hårdrocken blir inte mindre positiva eftersom Witchcraft inte nöjer sig med en utan på plattan finns det två låtar som klockar in på runt femton minuter och jag kan säga att förutom “Keeper Of The 7 Keys” med Helloween och “Suite Sister Mary” med Queensryche så är det få om ens någon låt över tio minuter som fångat mitt intresse genom åren.

Känslan just nu är att plattan “Nucleus” kommer att befinna sig långt ifrån en topplista när 2016 ska summeras. För de som gillar långa svulstiga låtar är jag dock den första att gratulera med tanke på att ni känner garanterat tvärtom jämfört med mig.

Band: Witchcraft
Titel: Nucleus
Genre: Doom Metal
Skivbolag: Nuclear Blast
Releasedatum: 2016-01-15
Betyg: 2/5
Bästa låt: The Outcast

OBS: Ny betygsskala fr.om 2016

5 – Mästerverk
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Underkänd

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER