ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dead Soul – The Sheltering Sky

DeadSoul the sheltering sky

Dead Soul, den domedagsgungande duon från de östgötska slätterna, är aktuella med nya skivan ”The Sheltering Sky”. Skivan är uppföljaren till 2013 års ”In The Darkness”, en sannerligen svår skiva att följa upp enligt undertecknad och frågan är om bandet lyckas med det konststycket.

Skivan startar med ett ganska opassande intro, men som snart övergår till blytunga ”Until The Last Breath” vars crescendo verkligen ger ordet sin mening, en detalj som verkligen kommer sitta som handen i handsken live. Efterföljande och tillika skivans bästa spår ”The Fool” har en riktig hit-refräng och mer gitarrer än Dead Soul någonsin haft.

”The Sheltering Sky” är överlag mer varierande i ljudbilden och låtmaterialet än ”In The Darkness”. Det är mer synthar och mer pop i ena stunden för att sedan bryta av med tunga hårdrocksgitarrer i nästa. Något som kanske kan kännas välkommet för vissa efter den kompakta bilden som debuten gav av bandet. Framförallt storspelar Anders Landelius med sin grymma Cashiga bluesröst som verkligen ger musiken den själsliga tyngd den besitter.  Det enda minuset som drar ner betyget lite är att det inte riktigt finns lika många låtar som når upp till höjdare från debuten som ”God Where Are You Now” och ”Hounds Of Hell”, även om ”The Fool” och ”Dirt Road” nog är där och nosar på topplatserna.

Band: Dead Soul
Titel: The Sheltering Sky
Skivbolag: Razzia Records
Producent: Niels Nielsen
Releasedatum: 2015-10-23
Betyg 7/10
Bäst låt: ”The Fool” och ”Dirt Road”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER