ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Strangelet – First Bite

Strangelet First Bite250
Kol kan med tiden förvandlas till en diamant och en diamant kan sedan finslipas till yttersta perfektion. Tyska STRANGELET har definitivt lämnad kolstadiet och är på god väg till diamantsliparen. Med andra ord, så måste väl ändå ett skivkontrakt vara nära förestående.
Det som är absolut härligast med denna plattan är det opolerade/hårda soundet, så det hoppas jag att de behåller även i fortsättningen. Sången passar som “hand i handske” till den här sortens musik, så det finns definitivt ingen anledning att klaga på Stefan Zörners insats heller.

Det man kan förbättra en aning, är standarden på låtarna. Visst finns det några riktigt bra spår på plattan, men några fler “hits” hade absolut inte gjort något. Jag tappar tyvärr lite fokus under slutdelen av “First Bite” och de sista 3-4spåren har svårt att fastna i huvudet. Som jag ser det, så hade en mini-cd med de första 6-7 låtarna varit värd en mycket stark sjua eller till och med en åtta i betyg. Men så här i “dataåldern” kan man ju enkelt välja ut guldkornen från alla plattor, så låtar som “Tainted”, “Snakebite” och “Pray To Break” kommer definitivt att gå varma här hemma på stereon!
Det kanske är lite “orättvist” att jag recenserar denna platta just nu, då jag formligen översköljts av grymma plattor under sommaren. STRANGELET försvinner lite väl mycket ur mitt medvetande. Jag kommer kanske med tiden att tycka att betyget 6/10 är för lågt satt? Strunt samma, detta är definitivt ett band jag kommer att fortsätta följa med stor nyfikenhet och till nästa platta har de kanske rentav har förvandlats till en skinande “sten” av högsta karat.

Band: Strangelet
Titel: First Bite
Genre: Hårdrock/Heavy metal
Skivbolag: Egenproduktion
Speltid: 42:41
Releasedatum: 2015
Betyg: 6/10
Bästa Låt: Tainted/Snakebite

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER