ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ghost – Meliora

 ghost-meliora-250

Den nya given från gastarna och den nyvunna frontmannen Papa Emeritus III är lätt 2015 års mest hajpade skiva. Från att ha varit ett mer hårdrockande undergroundband med första skivan ”Opus Eponymus” till att explodera med mer melodiska och storslagna ”Infestissumam”, har Ghost verkligen etsat sig fast som ett av världens mest omtalade band just nu. Det är inte av en slump att när denna recension kommer ut så har skivan redan läckt ut på nätet, både via Ghosts egna YouTube-kanal och via diverse olagliga sajter…

Recensionerna har haglat in och det är bara att stämma in i hyllningskören: Detta är Ghosts bästa släpp hittills.

Det sägs att ”Meliora” är ett steg mot hårdare toner för bandet, något jag inte riktigt vet om jag kan hålla med om. Ack, ack så bra det är ändå. För nog för att ”Cirice”, ”From The Pinnacle To The Pit” och ”Mummy Dust” är hårdriffande hårdrockssmockor så är det i skivans poppigare spår som Ghost verkligen kommer till sin rätt.

Jag har alltid sett bandet som ett ABBA med distade gitarrer och då inte bara för att bandet låter lite poppigt ibland utan för att de, precis som Björn och Benny, skriver förbannat bra låtar. ”He Is” är det bästa jag har hört av ett band från östgötaslätten och ”Deus In Absentia” är inte långt efter. Ghost visar verkligen att de är här för att stanna och jag vågar nästan inte tänka på hur bra nästa skiva blir om bandet fortsätter på denna bana.

Betyg: 9/10
Band: Ghost
Titel: Meliora
Bäst: ”He Is”
Producent: Klas Åhlund
Skivbolag: Reaktor Recordings/Universal Sweden
Releasedatum: 2015-08-21

Låtlista:
01. Spirit
02. From The Pinnacle To The Pit
03. Cirice
04. Spöksonat
05. He Is
06. Mummy Dust
07. Majesty
08. Devil Church
09. Absolution
10. Deus In Absentia

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER