ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Orden Ogan – Ravenhead

orden-ogan-ravenhead250
Plattan inleds med det 1:27 långa introt “Orden Ogan” och det låter precis som RUNNING WILD lät under större delen av 80-90talet. Paralellerna med RUNNING WILD är förövrigt tydliga plattan igenom, men ORDEN OGAN lyckas ändå att göra musiken hyfsat originell. Det är främst tack vare de stora körerna och sångmelodierna som bandet särskiljer sig från de flesta andra band i genren tycker jag. Som jag ser det utgör ORDEN OGAN en stor del av framtiden inom power metal.

Den positiva utveckling som bandet haft för varje skivsläpp fortsätter: Musiken blir tyngre, låtarna mera genomarbetade och produktionerna fetare för varje gång. Seeb Levermanns sång förbättras också hela tiden och där den kändes aningen vek i början av karriären, där biter den numera ifrån på ett högst tillfredställande sätt.

Inledande kvartetten “Ravenhead”, “F.E.V.E.R”,”The Lake” och “Evil Lies In Every Man” är sjukt bra, hade man hållit den nivån rakt igenom, så hade betygsnian varit som gjuten i betong. Men den bedriften lyckas inte bandet riktigt med, även om det är väldigt nära. Nu har ju albumet ändå en jättehög lägstanivå och hade jag fått dela ut betygshalvor hade jag troligtvis gjort det.

Detta är klart en av de allra bästra albumen som kommer släppas i denna genre under 2015 och jag vore inte ett dugg förvånad om den hamnar topp 10 totalt på årsbästalistan. Snacka om bra start på året!

Band: Orden Ogan
Titel: Ravenhead
Genre: Power Metal
Skivbolag: AFM Records
Speltid: 48:18
Releasedatum: 2015-01-16
Betyg: 8/10
Bästa Låt: F.E.V.E.R

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER