ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

dEMOTIONAL – Tarassis

dEMOTIONAL - Tarassis250
Om du tänker dig en blandning av skivans producents band Dead By April och skivbolagskollegorna Deceptic, någonstans däremellan befinner sig detta svenska sexmannaband från Göteborg. Det här är metal av modernt snitt där köttig tvåtakt varvas med lugnare melodifyllda stunder, mycket efter den klassiska men softare och melodiösa metalcoremallen där råare och mer aggressiva verser byts mot melodistinna och snygga refränger.  Jag upplever att de tagit det ett litet steg längre på denna skiva och delvis lyckats komma ifrån karbonpappret.

Efter en EP och fullängdsdebut så är nu uppföljaren Tarassis redo att svepa över kontinenterna. Frågan är vad den här skivan kommer ge för avtryck.

2013 års debut “State Of Denial” pulvriserar de i alla fall totalt då detta känns jämnare, mognare och mer genomarbetat och ett steg i rätt riktning. Trots det känns det fortfarande lite för anonymt i denna urvattnade genre med otaliga band med snarlikt sound.

Någonstans tror jag ändå att dessa grabbar kan lyckas sticka ut ur massan, särskilt om de spinner vidare i utvecklingen, för det finns riktigt snygga stunder och stor hitpotential på vissa låtar på denna skiva. De är inte riktigt framme än när det gäller vad som krävs för att ta plats i förstaledet.

Melodierna och produktionen är betydligt starkare, även komponerandet är mycket bättre än tidigare. I låtar som “Neverland” och “Follow” visar de framfötterna på ett högst sett föredömligt sätt och nästa album kommer nog avgöra om de blir en droppe i havet eller om de kommer resa sig likt en våg som sköljer över genren.

De har i alla fall bevisat att om det finns någon tok som tvivlat på kompetensen inom hårdrocks-Sverige så är den fortfarande bländande stark och en eloge till Dead End Exit som i dagsläget knyter an betydligt mer intressanta band än konkurrerande skivbolag.

Band: dEMOTIONAL
Titel: Tarassis
Genre: Metalcore
Skivbolag: Dead End Exit
Releasedatum: 2014-11-28
Betyg: 6/10
Bästa låt: Follow

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER