ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Exodus – Blood In, Blood Out

exodus-blood-in-blood-out250
Senast Steve “Zetro” Souza var med i bandet, så släppte de i mitt tycke bandets bästa album. “Tempo Of The Damned” var i det närmaste en fulländad thrash-platta och besvikelsen när Steve sedan lämnade bandet(igen)blev väldigt stor. Nu tycker jag ändå att första plattan (Shovel Headed Kill Machine) med Rob Dukes på sång, hade sina höjdpunkter och låten “Shudder To Think” är rent av magnifik.

Att bandet därefter bleknat och mer eller mindre fallit i glömska, är inget jag kan eller ens vill förneka. Bandet verkar också ha fattat detta och har således slagit ihop sina påsar med Steve igen. Det är ett smart och lyckat karriärdrag tycker jag, även om plattan inte riktigt når upp till “Tempo Of The Damned´s” höga höjder. Men nya plattan är ändå den bästa de gjort på 10år och det är vackert så!

Ska man ändå klaga på något, så tycker jag att flera låtar är lite för långa. Sex av dem har faktiskt speltid som är över 6 minuter lång och det ger ju dessutom ett album på hela 67minuter! Även om låtarna är bra, så blir det lite väl långdraget för att intresset ska vara på absolut topp hela tiden. Stilmässigt låter det som EXODUS brukar låta, men ljudbilden känns en aning mera modern och luftig än den brukade göra under bandets storhetstid.

Band: Exodus
Titel: Blood In, Blood Out
Genre: Thrash
Skivbolag: Nuclear Blast Records
Speltid: 67:01
Releasedatum: 2014-10-14
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Blood In, Blood Out

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER