ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Texas Hippie Coalition – Ride On

TexasHippieCoalition RideOn250
Förra plattan “Peacemaker” var den första jag hörde med bandet och jag blev helt frälst direkt. Jag införskaffade tämligen omgående de två första plattorna också. De är i mitt tycke aningen ojämnare och mer oslipade än “Peacemaker”, som faktiskt inte har ett enda svagt spår.

“Ride On” är i mångt och mycket en karbonkopia av förra albumet, men den känns överlag lite svagare. Vid första anblicken infinner sig en liten besvikelse, men det beror mer på mina enormt högt ställda förväntningar, än att plattan är dålig på något sätt. Jag tycker det verkar som de satsat på säkra kort och gjort musiken ett snäpp mer kommersiell än förut.

Plattans längd är förövrigt i det kortaste laget, men gör man 10st låtar som är mellan 2:46-4:46 så blir den inte längre. Men å andra sidan, så hade ju ett par utfyllnadslåtar bara gjort plattan sämre. Det man kunde har presterat är en eller ett par lite längre låtar, då hade inte plattan känts så himla kort. Lite mer “hippie” i musiken hade således inte varit så dumt!

Big Dad Rich har verkligen en röst som är klippt och skuren till denna “Red Dirt Metal”, som bandet själva kallar sin musik. Gillar man en blandning av country och PANTERA då är TEXAS HIPPIE COALITION definitivt bandet man ska lyssna på. Jag hoppas dock att de vågar ta ut svängarna lite mer på nästa platta, annars fastnar de snart i “mainstreamfåran” och det skulle jag inte gilla alls!

Band: Texas Hippie Coalition
Titel: Ride On
Genre: Southern Metal/Red Dirt Metal
Skivbolag: Carved Records
Speltid: 36:48
Releasedatum: 2014-10-06
Betyg: 7/10
Bästa Låt: Gro Pro/Rubbins Racin

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER