ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Evergrey – Hymns For The Broken

evergrey hymns for the broken250
Evergrey har alltid levererat. Jag kan inte säga att jag ogillar en enda skiva de gjort då bandets melodiska metal nästan alltid varit bländande oavsett vilket år den kommit ut och vilka medlemmar som funnits i bandet för stunden. 

Den största anledningen till det är nog Tom Englund som styrt denna skuta sedan dag ett på ett förträffligt sätt och mot nya höjder för varje album.
Detta album har marknadsförts ganska hårt från start, både av bandet och skivbolaget AFM. Snart skall alla ni som följt resan framåt få höra om era förväntningar kommer infrias.

Producerat har bandet gjort själva men mixningen har en av mina favoriter gjort, nämligen danske Jacob Hansen, vilket automatiskt resulterar i att ljudet på denna skivan är av världsklass utan minsta brist och underhåller oss i en timma fördelat på tolv spår varav inledningen är ett intro. Övriga låtar varar över fyra minuter till nästan åtta på några ställen, men noterat är att många låtar ligger runt fem till sex minuter vilket skvallrar om att det inte är vers, brygga och refrängmallade låtar.
Det är en konceptskiva och låtarna målar snyggt upp och förstärker bilden av berättelsen och det märks att Evergrey är på väg att ta ett stort kliv i bandets utveckling med detta album.

Första singeln “King Of Errors”, som det även gjorts en av årets snyggaste videos till, är en dräpare till låt med allt de bästa från Evergrey i samma låt med en refräng värd att nästan döda för. Man inser ganska snabbt att denna nivå är omöjlig att hålla i 55 minuter till, men de gör ett riktigt bra försök och ger oss superfina låtar som “Black Undertow”, “Fire”, “Barricades” och”The Grand Collapse” med flera samt en vacker pianoballad i “Missing You”.
Skivan är inte lika direkt som tidigare album och man får ge tid och fullständig koncentration om man ska kunna uppskatta den till fullo. Men en sak är säker, att vackrare och mer känsloladdad musik är svår att få tag i inom hårdrocken.

Ingen låt på skivan går under rubriken “mindre bra” utan det är högklassigt och imponerande från start till mål. Ska jag peka på någonting som jag saknar så är det fler upptempolåtar. Jag tycker bitvis att tempot är lite segt och hade önskat mig lite mer ös helt enkelt.

Tom är en fantastisk sångare och låtskrivare och utan honom skulle Evergrey inte kunna existera, men även de två “hemvändarna” Henrik Danhage och Jonas Ekdahl bidrar till återgång och trygghet i soundet som är Evergreys.
Detta är en imponerande platta som kan ge Evergrey den framgång de förtjänar och kanske har de äntligen en laguppställning som varar och kan lyfta bandet till ännu högre höjder. Bra kämpat!

Band: Evergrey
Titel: Hymns For The Broken
Genre: Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 2014-09-26
Betyg: 8/10
Bästa låt: The Fire

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER