ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Pearl Jam – Lightning Bolt (9.0)

Lightning Bolt

Band: Pearl Jam
Titel: Lightning Bolt
Genre: Rock/grunge
Skivbolag: Monkeywrench
Releasedatum: 2013-10-14
Betyg: 9/10
Bästa låt: “Sirens”

1991 släppte Pearl Jam sin debutplatta ”Ten” som kanske är en av de starkaste debuterna någonsin. Nu 22 år senare släpper de sitt tionde studioalbum, ”Lightning Bolt”. Och är det något som bandet har anammat under tiden som gått är att de insett vikten av att låta som just Pearl Jam. De har ett sound och en känsla med hög igenkänningsfaktor där det är lätt att identifiera musiken till dem. Samtidigt har de ständigt utvecklats men aldrig avvikit från att vara Pearl Jam.
Skivan som är producerad av trotjänaren Brendan O’Brien innehåller en mix av energiska låtar fyllda med riff och punkiga inslag som öppningsspåren ”Getaway” och ösiga ”Mind Your Manners” för att följas upp med lugnare ballader som storslagna ”Sirens” och ”Pendulum”.
För dem som inte får nog av Eddie Vedders mäktiga och säregna stämma är säkert nyinspelningen av ”Sleeping By Myself” (från Eddies soloskiva ”Ukulele Songs) ett populärt inslag på skivan. Själv kan jag tycka att den är det svagaste kortet på en annars helt fantastiskt skiva där det ska mycket till för att den ska hamna utanför min ”Topp-5 2013”.
Nu får vi hålla tummarna för att de tar med sig den här skivan på en Europa-turné nästa år.

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER